Солскяер сравни Кавани с Теди Шерингам


Солскяер сравни Кавани с Теди Шерингам
Снимка: Getty Images/Guliver

1997 0

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер оприличи влиянието, което новото попълнение Единсон Кавани има върху тима с това на ветерана Теди Шерингам в края на 90-те години. Шерингам бе най-опитният от невероятното каре нападатели на сър Алекс по това време, в което бяха още самият Солскяер, Анди Коул и Дуайт Йорк. Страхотната игра и на четиримата кулминира през 99-та година, когато "червените дяволи" спечелиха знаменит требъл - титлата в Англия, ФА Къп и Шампионската лига.

"Теди дойде през 1997 година с голям опит и аз научих много от него. Мисля, че Единсон има подобно влияние сега. Тогава ние бяхме млади нападатели, които се учехме от Теди, сега Кавани има Мейсън, Маркъс и Антони под крилото си. Той е страхотна добавка към нашия състав. Той е абсолютен професионалист, с голяма страст към футбола, той обича тази игра, обича да работи здраво за тима.

Той никога не поставя себе си пред другите, винаги отборът е най-важен. Ако направи грешка, е първият, който се опитва да я поправи. Ако атакува първа греда и не сполучи, той ще опита отново и отново, защото вярва в това, което прави и което е правил през целия си футболен живот", коментира Солскяер.

Тази вечер Манчестър Юнайтед гостува на Арсенал от 19:30 часа българско време, като срещата ще можете да проследите НА ЖИВО в SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички