Солскяер призна за сериозни кадрови проблеми преди дербито с Ливърпул


Солскяер призна за сериозни кадрови проблеми преди дербито с Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

2201 0

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер потвърди, че Бруно Фернандеш е под въпрос за неделния сблъсък с Ливърпул от Висшата лига. Португалският плеймейкър е един от няколко футболисти на Юнайтед, които са с болежки след обрата от 0:2 до 3:2 срещу Аталанта в Шампионската лига през седмицата. „Мачове като тези в сряда вечер винаги ще носят удари и болежки. Имаме 2-3 от този мач. Бруно може да е един от тях и е под въпрос, но прави всичко възможно, за да бъде готов“, започна Солскяр на днешната си пресконференция.

Фред и Маркъс Рашфорд също пострадаха срещу Аталанта, като последният напусна принудително, след като преди това реализира първия си гол за „червените дяволи“ след скорошното завръщане от операция на рамото. „Беше страхотно усилие в края, разбира се – чудесен обрат и прекрасна вечер в Шампионска лига. Имаме някои играчи с болежки. Но все още е петък, двубоят е в неделя и ще дадем на всички време. На днешната тренировка не разполагахме с всички футболисти, но нека видим какво ще е положението в неделя. Надявам се да мога да избирам от пълен състав, а не да имам 2-3 контузени“.

Докато успехът в сряда изкачи Юнайтед на върха в тяхната група в ШЛ, момчетата на Солскяер спечелиха едва една от последните девет възможни в Премиършип. Ливърпул, междувременно, продължава да бъде единственият отбор в Лигата без загуба и продължи със силното си представяне, побеждавайки Атлетико Мадрид с 3:2 в най-престижния европейски клубен турнир във вторник.

„Едно добро представяне се нуждае от 90 пълни минути на атака и защита, и когато играеш срещу отбор от калибъра на Ливърпул, трябва да си компактен и агресивен като тим. Трябва да излезеш на терена и да дадеш всяка една частица от своите познания, силен манталитет и физическа енергия. Ще ни трябва всичко, за да постигнем резултат срещу най-добрите отбори в света и Ливърпул спада в тази категория. Те са един от отборите, които преследваме, защото това, което те направиха в последните четири години е нещо, към което ние се стремим“, завърши Солскяер.

А какво каза неговият колега Юрген Клоп преди голямото дерби, четете в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички