Собствениците на ПСЖ готови да инвестират в елитен английски клуб, вече е имало и преговори


Собствениците на ПСЖ готови да инвестират в елитен английски клуб, вече е имало и преговори
Снимка: Gulliver/GettyImages

4393 0

Катарските собственици на Пари Сен Жермен обмислят да инвестират в клуб от Висшата лига. Насер Ал-Хелаифи, който е президент на френския гранд и председател на Qatar Sports Investments (QSI), е имал среща с шефа на Тотнъм - Даниел Леви. Тя се е състояла в лондонски хотел през изминалата седмица, информира "Sky Sports".

Както е известно, Ал-Хелаифи е президент и на Асоциацията на европейските клубове, а Леви е член на изпълнителния съвет. QSI притежава ПСЖ и миноритарен дял в португалския Брага, като от фонда са решение да закупят или инвестират в повече от един клуб.

Според CBS Sports, преговорите между Леви и Ал-Хелаифи са в начален етап и не е взето решение от нито една от страните относно потенциални инвестиции.

Не малка част анализатори предположиха, че QSI ще се интересува по-малко от футболни инвестиции след Световното първенство в Катар, но вероятно ще се случи точно обратното. Известен факт е, че собствениците на Манчестър Юнайтед и Ливърпул търсят инвеститори или купувачи за своите клубове. А къде в класацията за най-богати собственици се намира Ал-Хелаифи - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички