След засилка от 8 метра и спринт: Салах с исторически пропуск от дузпа (ВИДЕО)


След засилка от 8 метра и спринт: Салах с исторически пропуск от дузпа (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4095 0

Феновете на Ливърпул преживяха голямо разочарование в 69-ата минута от двубоя си срещу Борнемут. Мърсисайдци гостуваха на борещия се за оцеляване отбор в сблъсък от 27-ия кръг на английската Висша лига.

След историческия разгром срещу кръвния враг Манчестър Юнайтед обаче Билинг наказа Ливърпул още преди да е изминал и половин час игра. Това се случи след попадение на Билинг в 28-ата минута.

Футболистите на Юрген Клоп тотално доминираха над своите опоненти, но голът така и не идваше. Удобен момент за такъв се удаде в 69-ата минута, когато мърсисайдци получиха правото да изпълнят дузпа заради игра с ръка.

Зад топката застана дежурният изпълнител за Ливърпул Мохамед Салах, но египтянинът стреля много неточно. Той направи голяма засилка и шутира извън рамките на вратата. Пропускът бе исторически в негативен аспект за него, тъй като никога до момента във Висшата лига не се бе случвало да не уцели вратата от дузпа.

Това в крайна сметка се оказа пагубно в мача за Юрген Клоп и компания. Отборът загуби с 0:1 и пропусна да се изравни по точки с 4-тия Тотнъм, както и да доближи 3-тия Манчестър Юнайтед на 4 пункта.

Борнемут пък вече не е в зоната на изпадащите, събирайки 24 точки и издигайки се дори до 16-о място (с равен брой точки с 15-ия Лестър, който е с мач по-малко). Можете да видите въпросния пропуск на Салах чрез видеото по-долу.

Вижте и как не остана и помен от 0:9 и как Борнемут напомни за кризата в Ливърпул преди Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички