Нито спомен за 9:0 - Борнемут напомни за кризата в Ливърпул преди Реал Мадрид (ВИДЕО)


Нито спомен за 9:0 - Борнемут напомни за кризата в Ливърпул преди Реал Мадрид (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

9280 0

Ливърпул записа някои изумителни победи през настоящата кампания във Висшата лига като 9:0 над Борнемут още през август и 7:0 над Манчестър Юнайтед преди едва седмица, но възпитаниците на Клоп бързо бяха приземени - именно “черешките” се наложиха над Ливърпул с 1:0 в среща от 27-мия кръг на шампионата.

По този начин борещият се на четири фронта през миналата кампания английски колос отстъпи в събота следобед, за да се изкачи Борнемут до 16-о място във временното класиране на Висшата лига, които влязоха в срещата от последна позиция.

Възпитаниците на Юрген Клоп изиграха силни 25 минути от първата част, като през това време създадоха 5 срещу 1 голови положения спрямо домакините, а дори в 13-тата минута Гакпо даде преднина на мърсисайдци, но от положение на засада. Тогава дойде и попадението на Билинг в 28-мата минута, което дойде противно на очакванията, след като гостите бяха взели тотален превес над двубоя. При въпросното положение обаче Уатара се справи с противниковата отбрана по десния фланг и прати ниско центриране, което бе успешно засечено.

През втората част домакините отправиха първия си удар едва в 83-тата минута, докато Ливърпул вече бе достигнал до няколко голови ситуации, но до нещо по-интересно така и не се получи. Трябва обаче да се подчертае дебело всичко случило се около 67-мата минута, когато Адам Смит засече кълбото с ръка в наказателното поле и след преглед с ВАР бе отсъдена дузпа. Тя обаче бе ужасяващо пропиляна от голаджията Мохамед Салах, който на практика за първи път в кариерата си не намери очертанията на вратата от бялата точка във Висшата лига.

С тази загуба Ливърпул ще отпътува за осминафиналния реванш от Шампионска лига срещу Реал Мадрид, след като "белия балет" се наложи с 5:2 на "Анфилд" през февруари.

Първо полувреме:

Първото по-чисто положение за домакините дойде след 5 минути игра. Тогава Ван Дайк се извиси над съперниците си при корнер и стреля с глава по диагонал. На пътя на топката обаче се озова Джеферсон Лерма.

Още преди 10-тата минута дойде и отговорът на домакините, който бе резултатът от бърза контраатака. В центъра Соланке отне и изведе Уатара по десния фланг. Там той напредна и дори залъга Алисон, но се оказа под малък ъгъл и последвалият опит бе неуспешен. 

В 13-тата минута комбинация между Нунес и Гакпо завърши със стрелба от близка дистанция, на която Нето нямаше как да отговори. Оказа се обаче, че при подаването е имало засада и попадението бе отменено мигновенно.

Ливърпул бе изключително агресивен до приполовяването на първата част и за това бе красниречива статистиката - 5 срещу 1 голови положения. 

ГОЛ! В 28-мата минута, противно на очакванията, Уатара се справи с противниковата отбрана по десния фланг и прати ниско центриране. В наказателното поле подаването бе засечено от Билинг, който не пропусна да открие резултата! 1:0!

Video edited on Kapwing

До края на първата част двата тима си размениха по една възможност - първо Ван Дайк отново опита с глава, но неточно, а последвал удар на Соланке премина над напречната греда.

Второ полувреме:

180 секунди бяха нужни на Жота да отправи първия си опит в срещата, след като се появи на почивката. Той бе добър, но Нето се справи с шестото голово положение за гостите.

В 66-тата минута се стигна до игра с ръка на Адам Смит, което моментално доведе до преглед на ВАР. Джон Брукс също реши да погледне ситуацията и моментално посочи бялата точка. 

Зад топката застана Мохамед Салах, който за изненада на запалянковците, се отчете с умопомрачителен пропуск. Той прати високо встрани топката от страничния стълб.

Video edited on Kapwing

Оказва се, че за първи път Салах дори не намира очертанията на вратата при изпълнението на дузпа във Висшата лига. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Борнемут: Нето, Смит, Стивънс, Сенеси, Кели, Уатара, Лерма, Билинг, Антони, Ротуел, Соланке

Ливърпул: Алисон, Робъртсън, Ван Дайк, Конате, Александър-Арнолд, Фабиньо, Байчетич, Елиът, Нунес, Салах, Гакпо

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Борнемут далеч не се радва на най-силния си период в английския елит. "Черешите" заемат последното място в класирането с актив от 21 точки при записани 5 победи, 6 равенства и 14 загуби. Въпреки това, възпитаниците на Гари О'Нийл са на само 2 точки от излизане от зоната на изпадащите и при позитивен развой могат още този кръг да я напуснат.

Ливърпул от своя страна все още е в екстаз от историческата разгромна победа над вечния съперник Манчестър Юнайтед седмица по-рано. Мърсисайдци разбиха у дома тима, воден от Ерик тен Хаг със 7:0, което ги остави на само 3 точки от Топ 4. Двубоят с Борнемут за отбора влиза в графата "задължителни", но на вратата чука и реваншът от Шампионска лига с Реал Мадрид, който може да окаже допълнително напрежение.

Последният път, когато тези два тима се срещнаха, беше катастрофален за "черешите". Борнемут допусна историческа загуба на "Анфийлд" с 0:9. Това бе и най-тежкото поражение в историята на клуба, който определено има за какво да си отмъщава.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички