След раздялата с Шакири: Ливърпул се насочва към Адама Траоре


След раздялата с Шакири: Ливърпул се насочва към Адама Траоре
Снимка: Getty Images/Guliver

1947 0

Английският гранд Ливърпул се раздели с офанзивния си футболист Джердан Шакири, който пое в посока Олимпик Лион. Ръководството на мърсисайдци вече работи върху намирането на заместник на Шакири, който да акостира на "Анфийлд" още през настоящия трансферен прозорец.

Самият Юрген Клоп подчерта наскоро, че за да бъдат привлечени нови футболисти в Ливърпул, то мърсисайдци трябва да се разделят с някой. Това се случи - Шакири напусна клуба, което означава, че Юрген Клоп ще може да привлече друг на негово място.

Авторитетният спортен журналист Фабрицио Романо, който е специалист в трансферните новини, съобщава, че Ливърпул проявява интерес към крилото на Уулвърхемптън Адама Траоре. Неговото привличане е зависило от ситуацията с Джердан Шакири и Дивок Ориги и това дали някой от двамата ще напусне Ливърпул.

След продажбата на Шакири мърсисайдци са задействали работата по трансфера на Траоре. Ливърпул обаче трябва да внимава за конкуренцията за подписа на Траоре, тъй като крилото е желано и от състава на Тотнъм, където работи дългогодишния треньор на Уулвс Нуно Ешпирито Санто.

Мениджърът на "шпорите" много харесва Траоре от съвместната им работа и го иска в състава си. В Тотнъм са готови да отправят оферта за Траоре, но само в случай, че се разделят с Хари Кейн, който е желан от Манчестър Сити.

Междувременно се появиха информации, че Ливърпул се опитва да си върне Филипе Коутиньо от Барселона (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички