Официално: Ливърпул продаде Джердан Шакири на Олимпик Лион


Официално: Ливърпул продаде Джердан Шакири на Олимпик Лион
Снимка: Getty Images

1972 0

Английският гранд Ливърпул се раздели с нападателя Джердан Шакири. Швейцарецът преминава във френския Олимпик Лион, потвърдиха официално от новия му клуб. Шакири вече се намира във Франция, където преминава медицински прегледи.

От Олимпик Лион побързаха да се похвалят с трансфера, въпреки че Шакири все още не е преминал медицинските тестове. В Ливърпул за момента не съобщават за трансфера на Шакири, който дойде на "Анфийлд" през 2018 година.

Френският тим не съобщава трансферната сума на играча, но английските медии посочват цена от порядъка на 9,5 милиона паунда. Трансферът на Шакири в Лион се е проточил, тъй като първоначалната оферта на френския тим е била твърде ниска - около 4 млн. паунда.

Шакири се присъедини към Ливърпул за 13,5 млн. паунда от тима на Стоук Сити, който изпадна от Висшата лига, а мърсисайдци заплатиха откупната клауза на швейцареца. Напускането на Шакири означава, че мърсисайдци може да потърсят нов офанзивен играч на трансферния пазар - нещо, за което намекна Юрген Клоп (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички