След легенда на Юнайтед: И бивш играч на Ливърпул е диагностициран с деменция


След легенда на Юнайтед: И бивш играч на Ливърпул е диагностициран с деменция
Снимка: Getty Images

2286 0

Легендата на Ливърпул Тери Макдермот обяви, че страда от деменция. 69-годишният бивш футболист, записал 329 мача и 81 гола за "червените" в периода 1974-1982 г., съобщи, че е диагностициран с ранна фаза Деменция с телца на Леви.

"Трябва да се справя с това и мога да се справя. така съм възпитан. Нищо не ми се дава с леснота. Не се страхувам, видяхме, че много бивши играчи се намират в по-лошо състояние. Да се боря - това е втората ми природа", заяви англичанинът, цитиран от сайта на Ливърпул.

"Най-лошото е, че докато не бъдете диагностициран, не знате какво се случва. Броят на бившите играчи, които са с деменция или болест на Алцхаймер, е плашещ", допълни той.

Макдермот е смятан за един от най-големите полузащитници в историята на клуба. Той премина на "Анфийлд" от Нюкасъл през 1974 г. и спечели с тима 4 шампионски титли, 3 пъти КЕШ, Купата на УЕФА и две Купи на Лигата. Беше награден и за "Играч на годината" от Професионалната футболна асоциация през 1980 г. А коя легенда на Манчестър Юнайтед преди дни бе диагностициран със същото четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички