Да преминеш директно при вечния враг


Да преминеш директно при вечния враг
Снимка: Getty Images

7276 0

Испанският нападател Педро Родригес си навлече омразата на феновете на Рома, като директно премина във вечния враг Лацио. Жозе Моуриньо заяви още през юли, че няма да разчита на испанеца. Това е първи трансфер между двата тима от 36 години насам, когато вратарят Астутульо Малдолдо също премина от Рома в Лацио. Руският портал soccer.ru си спомня още няколко случая на футболисти, преминали във вечния враг.

Защитникът Йован Кърнета израства в школата на Партизан, но така и не записва нито един мач. След като договорът му изтича той напук отива в Цървена звезда, като печели титлата и Купата на Сърбия. Записва 25 мача, но кариерата му не потръгва и сменя шампионатите на Украйна, Гърция и Азербайджан, преди да се завърне в Сърбия за ФК Инджия.

През 2000 г. трансферът на Луиш Фиго от Барселона в Реал Мадрид взривява целия свят. Последният, който обаче преминава директно от Барса в Реал, е Хавиер Савиола. Аржентинецът подаваше надежди, но в един момент се оказа ненужен и като свободен агент акостира на "Бернабеу". Там нищо не се получи - 5 гола в 30 мача. След това последваха Бенфика, Малага, Олимпиакос, Верона и край на кариерата в родния Ривър Плейт.

Последният трансфер между Ливърпул и Манчестър Юнайтед пък се случва преди цели 57 години! Тогава Ливърпул плаща 25 000 паунда за Фил Чизнал. Нападателят така и не става звезда, като записва само 6 мача за 3 години, след което играе за Саутенд и Стокпот. На 4 март 2021 г. той си отиде от този свят, но и Манчестър Юнайтед, и Ливърпул почетоха паметта му.

Всички рекорди обаче бие последният трансфер между Селтик и Глазгоу Рейнджърс - дясното крило Алекс Бенет записва 124 мача и 47 гола за Селтик между 1903 и 1908 г., а след това играе за Рейнджърс до 1919 г. Нападателят подписва с вечния враг за колосалната сума от...50 паунда. С три поредни титли на страната, 188 мача и 51 гола той радва феновете на Рейднжърс точно толкова, колкото ги е огорчавал в миналото.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички