След продължения Манчестър Юнайтед отстрани Уест Хям от ФА Къп


След продължения Манчестър Юнайтед отстрани Уест Хям от ФА Къп
Снимка: Getty Images/Guliver

3467 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед победи Уест Хям с минималното 1:0 като домакин след продължения в мач от 1/8-финалите на ФА Къп. Единственото попадение в мача отбеляза резервата Скот Мактоминей в 98-ата минута, което осигури на "дяволите" място на четвъртфиналите на надпреварата.

В 16-ата минута Мейсън Грийнууд имаше отличен шанс да открие резултата, но противников футболист успя да блокира удара му към вратата. В 27-ата минута Виктор Линдельоф стреля опасно с глава след корнер, но Фабиански спаси. Минута по-късно и Дони ван де Беек имаше добра възможност да се разпише, но неговият удар беше блокиран.

В началото на втората част Маркъс Рашфорд имаше добра възможност да се разпише, но ударът му се оказа лош, което позволи на Фабиански да се намеси. В следващите минути не се случи нищо любопитно пред двете врати и закономерно не се стигна до попадения, а срещата влезе в продължения.

В 98-ата минута Юнайтед все пак успя да достигне до попадение. Маркъс Рашфорд намери влезлия като резерва Скот Мактоминей в наказателното поле, а халфът на "дяволите" успя да прати топката в мрежата на "чуковете" - 1:0! В 115' Мохамед Банрама имаше възможност да изравни резултата, но Хендерсън го отказа с брилянтна намеса.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Манчестър Юнайтед достигна до петия кръг на надпреварата, след като отстрани Ливърпул. След победата над мърсисайдци обаче "дяволите" взеха само 5 точки от възможни 12 във Висшата лига, допускайки поражение от последния Шефилд и две равенства с Арсенал и Евертън.

За днешния двубой Оле Гунар Солскяер няма да може да разчита на Ерик Баи, Фил Джоунс и Пол Погба. Предполага се, че норвежкият специалист ще направи ротации в състава си и ще даде шанс за изява на футболисти, които по-рядко се появяват като титуляри. Артур Масюаку отсъства за "чуковете", докато Дарън Рандълф и Михаил Антонио са под въпрос.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Хендерсън, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Тейеш, Фред, Матич, Ван де Беек, Грийнууд, Рашфорд, Марсиал

Уест Хям: Фабиански, Кресуел, Огбона, Доусън, Цоуфал, Райс, Ноубъл, Форналс, Соучек, Боуен, Ярмоленко

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички