Ливърпул обърна Шефилд и се върна към победите във Висшата лига


Ливърпул обърна Шефилд и се върна към победите във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

4292 0

Английският шампион Ливърпул победи тима на Шефилд Юнайтед с 1:2 след обрат като домакин в мач от шестия кръг на Висшата лига. Двубоят на "Анфийлд" беше белязан от нов спорен момент с ВАР в ущърб на Ливърпул (след мача с Евертън), но този път "червените" успяха да се преборят за победата.

В началото на двубоя Шефилд откри резултата чрез дузпа, която бе отсъдена след спорно решение на ВАР. До края на полувремето Роберто Фирмино успя да изравни резултата, а през втората част Диого Жота вкара втори гол, за да обърне двубоя в полза на мърсисайдци.

С победата Ливърпул се изкачи до второто място, изравнявайки се по точки (13) с лидера Евертън, който е с мач по-малко. Шефилд регистрира пета загуба от началото на сезона и още не познава вкуса на победата. "Остриетата" са 19-ти с 1 точка. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Ливърпул започна добре срещата, но Шефилд пръв стигна до гол след много спорно решение на ВАР. В 12' главният арбитър видя нарушение на Фабиньо срещу противников футболист, а след намесата на ВАР бе решено, че има нарушение и то е в наказателното поле. Въпреки това останаха съмнения дали има фаул и дали въобще е в пеналтерията. Дузпата бе реализирана от Берге - 0:1!

Този гол даде импулс на "остриетата", които започнаха да играят по-уверено на "Анфийлд" и да се доберат до още няколко добри ситуации за гол пред вратата на Алисон. В 41' обаче Ливърпул изравни резултата, след като Садио Мане бе намерен в наказателното поле, за да нанесе удар с глава. Неговият изстрел бе спасен от Рамсдейл, но при добавката Фирмино вкара - 1:1!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 63-ата минута Мохамед Салах успя да вкара топката в мрежата на Шефилд, но след намесата на ВАР голът бе отменен заради засада на египтянина. Само две минути по-късно обаче Ливърпул стигна до редовен гол чрез Диого Жота, който успя да вкара с глава след асистенция на Мане - 2:1!

В 77-ата минута Дейвид МакГолдрик можеше да изравни резултата, но негов удар прелетя малко над напречния стълб. Три минути по-късно Мохамед Салах се отскубна много красиво зад отбраната на Шефилд, за да се озове очи в очи с вратаря, но ударът му срещна гредата. 

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Ливърпул стартира новия сезон с леки колебания, изразяващи се в разгромното поражение от Астън Вила и равенството с Евертън, което, въпреки формата на "карамелите" безпроблемно можеше да бъде спечелено. Шефилд от своя страна се представя трагично през настоящата кампания, особено на фона на миналогодишния сезон. Тимът все още няма победа и вече има 4 загуби.

През седмицата (срещу Аякс) Ливърпул показа, че може да намери заместник на трайно контузения Върджил ван Дайк - Фабиньо, който се представи на отлично ниво срещу Аякс. Освен на Ван Дайк Юрген Клоп няма да може да разчита и на Алекс Окслейд-Чембърлейн и Костас Цимикас, докато Алисон, Тиаго, Кейта и Матип са под въпрос за срещата. Четирима са контузените при "остриетата" - О'Конъл, Флек, Мусе и Лоу. Райън Брюстър може да се изправи срещу бившия си клуб.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Фабиньо, Гомес, Робъртсън, Хендерсън, Вайналдум, Жота, Мане, Салах, Фирмино  

Шефилд Юнайтед: Рамсдейл, Балдок, Башам, Игън, Ампаду, Стивънс, Берг, Лундстрам, Осбърн, Макбърни, Брюстър

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички