След лошия старт на 2023 година за Ливърпул: Юрген Клоп се ядоса на реферите и обясни защо е извадил Въджил ван Дайк


След лошия старт на 2023 година за Ливърпул: Юрген Клоп се ядоса на реферите и обясни защо е извадил Въджил ван Дайк
Снимка: Getty Images

2573 0

Старши треньорът на Ливърпул - Юрген Клоп, изрази мнение, че третият гол на Брентфорд не е трябвало да бъде признаван, тъй като Брайън Мбемо е извършил нарушение срещу Ибрахима Конате преди да прати топката във вратата на Алисон.

В понеделник вечер (2 януари) мърсисайдци стартираха годината с поражение 1:3 като гост, а техният наставник определено не бе доволен от реферите и системата ВАР:

"Третият гол не трябваше да бъде зачитан. Опитах се да говоря с тях, но това е все едно да водиш диалог с микровълнова печка - каквото и да става, няма да получиш отговор. Винаги е било така", каза иронично Клоп след мача пред "beIN Sports".

"Преди началото на сезона ни дадоха някои насоки и ни казаха с какво да внимаваме, но в мачовете всеки прави каквото си поиска. Такива действия в наказателното поле трябва да бъдат отсъждани като нарушения, но това не се случва. ВАР се крие зад фразата "явна и очевидна грешка", но ние трябваше да получим някакво обяснение", допълни немецът и уточни: "Не очаквам реферите да ни помагат. Разбира се, че не съм доволен от това как се защитавахме днес. Поздравявам съперника - те използваха положенията си, а ние не".

Изненадващо, той замени Върджил ван Дайк още на почивката, но след края на двубоя обясни, че проблемът на бранителя не е сериозен: "Върджил усети мускулна болка, но е добре. Той сам знае кога има проблем и кога му е нужна смяна. Не исках да рискувам здравето му. Физиотерапевтите ми препоръчаха същото. Не става въпрос за контузия, а за напрежение в мускулите". Следващият мач за Ливърпул е на 7 януари - домакинство на Уулвс (1/32-финал за ФА Къп).

ВИЖТЕ ОЩЕ - Дарвин Нунес отново подлуди социалните мрежи с фрапантен пропуск (ВИДЕО + СНИМКИ)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички