Брентфорд наказа грешките на Ливърпул и започна 2023 г. с победа (ВИДЕО)


Брентфорд наказа грешките на Ливърпул и започна 2023 г. с победа (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

5392 0

Непретенциозният Бренфорд продължава да изненадва във Висшата лига през кампанията и след като победи Манчестър Сити – сега се наложи над Ливърпул с 3:1 като домакин. Това се случи в първия двубоя за 2023 г. за двата тима, част от 19-тия кръг на Висшата лига.

В герои за победителите се превърнаха – Уиса и Мбемо, съответно в 42-рата и 84-тата минута, след като Конате си вкара автогол след 19 минути игра. Междувременно Окслейд-Чембърлейн съумя да намали за 1:2 в началото на втората част – в 50-тата минута.

Това е първи успех на Брентфорд над Ливърпул от началото на века, след като в предходните два двубоя загубиха с 0:3 и направиха реми – 3:3. По този начин те се настаниха на две точки то мърсисайдци – седма позиция с 36 точки, докато възпитаниците на Клоп са шести с 38 пункта.

Първо полувреме:

Първата по-чиста ситуация пред една от двете врати бе на сметката на Нунес. Уругваецът бе чудесно изведен след седем минути игра от Мохамед Салах, но последвалият удар на нападателя бе избит в последния момент.

Гол! Домакините откриха след изпълнението на корнер, при което Конате не успя да отиграе центрираното кълбо и с левия си крак прати топката във вратата на Алисон! 1:0!

В следващите минути Цимикас засече пас от близка дистанция, но Рая реагира и отби опита, а нов корнер шокира мърсисайдците преди да измине и половин час игра! Топката бе пратена в мрежата на Алисон, но вдигнат флаг за засада спади възпитаниците на Клоп в случая!

В 40-тата минута домакините отново стигнаха след гол при центриране от десния фланг и ъглов удар, след като Виса бе забравен и прати кълбото във вратата на мрежата. При легежа на топката обаче тя се отклони от играч в нередовна позиция и ВАР отмени гола. 

Гол! Само две минути по-късно ВАР пък потвърди попадение именно на Виса, който завърши мълниеносно нападение на домакините. Той прати топката с глава във вратата на бразилеца за четвърти път в рамките на полувреме - два от които, бяха признати.

Второ полувреме:

Възпитаниците на Юрген Клоп започнаха втората част по възможно най-добрия начин, след като 180 секунди по-късно намалиха чрез Нунес. Уругваецът прехвърли по чудесен начин стража на домакините, но при подаването е бил в засада и попадението бе отменено

Гол! Само две минути по-късно най-накрая се стигна до третото редовно попадение в двубоя, след като Окслейд - Чембърлейн засече с глава страхотно центриране на Александър - Арнолд! 2:1!

През втората част гостите безспорно бяха по-настоятелни, но от своите 7 голови положения - само 2 бяха в рамките на противниковата врата. Брентфорд пък се опитваше да съхрани евентуалните три точки и бе оставил всичко в ръцете на противника си - контролираше топката в едва 23% от времето и нямаше голови положения, за разлика от първата част.

Гол! В 84-тата минута домакините изчакаха своя момент и отнеха кълбото в центъра на терена. Последва мълниеносно нападение, което прати топката в Мбемо и вторият наказа Ливърпул за 3:1!

Стартови състави:

БРЕНТФОРД: Рая – Роерслев, Занка, Мий, Пинък, Хенри, Норгаард, Янелт, Йенсен, Мбемо, Виса

ЛИВЪРПУЛ: Алисон – Трент, Конате, Ван Дайк, Робъртсън – Фабиньо, Тиаго, Елиът – Салах, Нунес, Окслейд-Чембърлейн

Преди мача:

Разликата между двата тима във временното класиране е едва пет точки - Ливърпул е шести с 28 пункта, докато Брентфорд е десети с 23. Това ще бъде едва третият двубоя между отборите през века, след като през 2022 г. мърсисайдци се наложиха с 3:0, а година по-рано голове реми - 3:3. 

Юрген Клоп продължава да има подобни кадрови проблеми, които са най-сериозни в предни позиции - Артур, Луис Диас и Жота, са контузени, а пред Фирмино и Елиът също остават въпросителни. Под въпрос са още Джоунс, Милнър и Робъртсън.

Ситуацията при домакините също не е толкова цветуща, тъй като петима са сигурните отсъстващи - Тони, Баптист, Хики и Айер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички