След късна драма Манчестър Юнайтед отстрани Евертън и е на 1/2-финал в Купата на Лигата


След късна драма Манчестър Юнайтед отстрани Евертън и е на 1/2-финал в Купата на Лигата
Снимка: Getty Images/Guliver

3826 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед се класира за 1/2-финалите на Купата на Лигата, след като победи Евертън с 0:2 като гост в четвъртфинален сблъсък. И двете попадения на "Гудисън Парк" паднаха след 87-ата минута, с което "карамелите" се сбогуваха с тазгодишната надпревара в турнира. 

Мачът бе белязан и от спорен момент, при който останаха съмнения дали Единсон Кавани не трябва да бъде изгонен. Две минути преди изтичането на редовните 90 минути именно Кавани успя да вкара в мрежата на домакините.

Късно в добавеното продължение на мача пък Антони Марсиал добави второ попадение, с което бе даден и последният съдийски сигнал. С побeдата Юнайтед се присъедини към Манчестър Сити, Тотнъм и Брентфорд на полуфиналите и очаква да разбере срещу кой ще се изправи.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в седмата минута Манчестър Юнайтед можеше да открие резултата чрез Дони ван де Беек, но негов опасен удар към вратата бе блокиран. Малко по-късно голови положения се откриха и пред Бруно Фернандеш и Единсон Кавани, но и те не оползотвориха възможностите.

В 25-ата минута Юнайтед пропиля може би най-чистото си положение за гол през първата част. Удар на Мейсън Грийнууд с глава в наказателното поле срещна гредата. В 37-ата минута пък дойде най-доброто положение за Евертън за полувремето - пред Гилфи Сигурдсон, но Хендерсън спаси.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 49-ата минута Единсон Кавани си освободи пространство за стрелба на отлична позиция в наказателното поле, но ударът му премина встрани от целта. В 61-вата останаха съмнения дали Единсон Кавани не трябва да бъде изгонен (виж видеото). В 81' Алекс Телеш стреля опасно от пряк свободен удар, но топката излезе с малко в аут.

В 87-ата минута Гилфи Сигурдсон изпусна страхотен шанс пред вратата на Юнайтед, а минута по-късно "дяволите" наказаха пропуска с гол. Единсон Кавани пое подаване и с отличен удар намери мрежата на "сините" - 0:1!

Главният арбитър даде 5 минути продължение, а Евертън се впусна в търсене на изравнителен гол, което отвори много пространства отзад. След пропуски на Бруно и Кавани, Антони Марсиал все пак успя да се разпише и да затвори срещата - 0:2!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Във вторник Брентфорд и Манчестър Сити се класираха за 1/2-финалите на надпреварата, а днес ще станат ясни другите два полуфиналиста. Манчестър Юнайтед и Евертън ще трябва да излъчат краен победител, а в другата среща от вечерта Стоук и Тотнъм ще спорят за другото място.

Юнайтед отпадна от Шампионска лига, но във Висшата лига показва добри резултати, които осигуриха на отбора трето място в подреждането, веднага след Ливърпул и Лестър, които са с мач повече. Евертън също не отстъпва, като момчетата на Карло Анчелоти се нареждат на четвърто място в шампионата.

Кадрови проблеми има и в двата лагера. За домакините Люка Дин, Фабиан Делф, Жан-Филип Гбамин, Алан и Хамес са контузени, а Андре Гомеш е под въпрос. При "дяволите" Рохо, Мактоминей и Уан-Бисака са с травми, а Люк Шоу е под въпрос за двубоя.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Евертън: Олсен, Годфри, Кийн, Мина, Коулман, Дукур, Иуоби, Гомеш, Ришарлисон, Сигурдсон, Калвърт-Люин

Манчестър Юнайтед: Хендерсън, Телеш, Баи, Магуайър, Туанзебе, Матич, Погба, Ван де Беек, Бруно, Грийнууд, Кавани

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички