След близо 3 месеца Манчестър Сити допусна гол на "Етихад", но записа победа №20


След близо 3 месеца Манчестър Сити допусна гол на "Етихад", но записа победа №20
Снимка: Getty Images/Guliver

1072 0

Английският гранд Манчестър Сити записа 20-ата си поредна победа във всички турнири, след като подчини и борещия се за топ 4 Уест Хем. "Чуковете" отстъпиха на "гражданите" с резултат 2:1 като гости на "Етихад" в мач от 26-ия кръг на Висшата лига. Лондончани обаче прекъснаха серията от близо три месеца, в които Сити не бяха допускали гол на "Етихад" - за последно това се случи на 15 декември срещу Уест Бром, или преди 629 минути.

В 30-ата минута правещият страхотен сезон бранител Рубен Диаш успя да открие резултата за "небесносините", възползвайки се от асистенция на завърналия се в игра Кевин де Бройне. Друг играч, който "гражданите" очакваха дълго време, бе Серхио Агуеро, като той се задържа 60 минути на терена.

В края на първото полувреме Джеси Лингард, който бе много активен през частта, асистира за Михаил Антонио, който изравни резултата. Антонио отбеляза 43-ото си попадение във Висшата лига, като всичките 43 гола са отбелязани от позиция в наказателното поле.

Едва в средата на втората част Сити успя да си върне преднината в мача, след като Джон Стоунс отново доказа, че може да бележи голове, възползвайки се от асистенция на Рияд Марез. До края "чуковете" опитаха да стигнат до изравнителен гол, но не успяха да го сторят.

По този начин Манчестър Сити увеличи преднината си на върха в класирането, като вече разполага с 62 точки - с 13 повече от втория и третия Манчестър Юнайтед и Лестър, които са с мач по-малко. Уест Хем остава на четвърто място с 45 точки, но може да бъде изпреварен от петия Челси, който е с 43 пункта.

А какво сензационно постижение постигна Джеси Лингард в мача със Сити - четете в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички