Манчестър Сити превзе сензационна класация в Шампионска лига


Манчестър Сити превзе сензационна класация в Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

3269 0

През последните години Манчестър Сити пръсна куп пари по защитници в търсене на перфектната комбинация от бранители, която ще съумява да отбива атаките на съперника, когато пробият пресата, с която са известни отборите на Хосеп Гуардиола. В момента изглежда така, че балансът вече е напълно постигнат, а "гражданите" берат плодовете на революцията на своя треньор, който прекрои отбора си по начин, по който Сити изглежда най-стабилният тим в дефанзивен план. 

Една от най-интересните статистики, по които грандът от Манчестър води с шокираща преднина, е броят удари към вратата на опонента в гостувания. До момента Сити е имал 4 визити в най-комерсиалния клубен турнир и е допуснал едва 6 (шест!) удара по посока своята врата. На второ място е Реал с почти 4 пъти повече - 23! Следват Аталанта и Интер съответно с 25 и 26, но постигнати в 3 мача. 

За Гуардиола това беше 12-а поредна победа като гост, което е постижение №1 в историята на английския футбол. Освен това Сити е допуснал само 1 гол до момента в Шампионска лига и е в серия от 6 поредни мача без попадение в собствената мрежа. 

Дефанзивната промяна, реализирана от Пеп, не е само до привличането на Рубен Диаш, който се превърна в абсолютен лидер на защитната линия. Джон Стоунс и Аймерик Лапорт играят на високо ниво след проблемите с контузии, които имаха, а и Гуардиола внесе корекции в начина, по който се защитава неговия отбор.

Това доведе не само до подобрено представяне в Шампионска лига, но и в английската Висша лига, където "гражданите" имат най-добрата защита с допуснати едва 15 гола. Няма отбор в елита на Острова, който да не е допуснал 25 или повече попадения в 25 кръга от шампионата. И, въпреки че защитата е основна причина за силните изяви на "гражданите" в последните 3-4 месеца, Гуардиола назова друг основен фактор за преобразяването на Манчестър Сити

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички