Слаб Ливърпул се огъна срещу 10 от Арсенал на "Анфийлд" за Купата на Лигата


Слаб Ливърпул се огъна срещу 10 от Арсенал на "Анфийлд" за Купата на Лигата
Снимка: Getty Images

4715 0

Английските грандове Ливърпул и Арсенал не успяха да се победят след равенство 0:0 на "Анфийлд" в първи мач от полуфиналите за Купата на Лигата. Червен картон на Гранит Джака остави "топчиите" с човек по-малко още в 24-ата минута, но това не помогна особено на безидейната атака на Ливърпул, която в отсъствието на Салах и Мане се представи злополучно.

В първите минути двата отбора предложиха повече битка в средата на терена и по-малко опасни положения пред някоя от двете врати. В средата на полувремето обаче мачът за Арсенал тотално се обърка. Дълго подаване на Анди Робъртсън намери Диого Жота, който се измъкваше сам срещу вратаря, а Гранит Джака го фаулира с ритник в корема. Съдията не се поколеба и показа директен червен картон на Джака.

До края на полувремето Ливърпул по никакъв начин не се възползва от числовото си преимущество. Мърсисайдци изглеждаха безидейни и в първите минути на втората част, като трудно се добираха до голови ситуации. Такуми Минамино имаше два добри шанса да вкара: първо опита неточно центриране, което за малко да влезе във вратата, а по-късно стреля неточно от чиста позиция в пеналтерията.

В 72-ата минута дойде най-чистото голово положение за Арсенал. Киърън Тиърни проби на скорост по левия фланг, а Александър Лаказет хитро увлече двама играчи на Ливърпул със себе си. Това отвори пространство за Букайо Сака, който получи подаване в наказателното поле и се озова сам срещу вратаря Алисон, но не успя да преодолее стража на Ливърпул.

До края на мача Ливърпул продължи да изглежда безидеен в предни позиции, където тимът не знаеше как да завърши атаките си. В 90' Такуми Минамино не успя да вкара на празна врата от чиста позиция. "Червените" не направиха нито един точен удар към вратата на Арсенал за 90 минути, който игра над 65 минути с човек по-малко. 

Реваншът на "Емиратс" ще се изиграе на 20 януари (четвъртък), като головете на чужд терен не играят роля в този турнир. Победителят в реванша ще си осигури финален двубой срещу Челси, който вече отстрани Тотнъм.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЛИВЪРПУЛ: Алисон – Трент Александър-Арнолд, Жоел Матип, Върджил ван Дайк, Андрю Робъртсън – Фабиньо, Джордан Хендерсън, Джеймс Милнър – Диого Жота, Такуми Минамино, Роберто Фирмино

АРСЕНАЛ: Аарън Рамсдейл – Седрик Соареш, Бен Уайт, Габриел Паулиста, Киърън Тиърни – Самби Локонга, Гранит Джака, Букайо Сака – Александър Лаказет, Габриел Мартинели, Еди Нкетия

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Английският гранд Ливърпул се пребори с бума на коронавирус в състава си, но сега клубът е изправен пред ново предизвикателство, след като двамата звездни нападатели Мохамед Салах и Садио Мане, както и Наби Кейта "отпрашиха" за Купата на Африка. Мърсисайдци ще трябва да се справят без тях в предстоящия им полуфинален сблъсък срещу Арсенал за Купата на Лигата.

Двубоят между Ливърпул и Арсенал на "Анфийлд" трябваше да се изиграе още в началото на месеца, но бе отложен заради многото положителни проби в състава на Юрген Клоп. Полуфиналите в Карабао Къп се играят в два мача, като втората среща - тази на "Емиратс", би трябвало да се състои на 20 януари.

Двата тима се срещнаха за последно в края на ноември, когато мърсисайдци разбиха "топчиите" с 4:0, като тогава сред голмайсторите бяха отсъстващите в момента Салах и Мане. Какви са коефициентите за днешното дерби между Ливърпул и Арсенал, вижте ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички