Клубове поискаха Ливърпул да бъде разследван заради фалшивите COVID тестове


Клубове поискаха Ливърпул да бъде разследван заради фалшивите COVID тестове
Снимка: Getty Images

1486 0

Английската футболна лига е получила оплаквания от Ливърпул от няколко клуба. Те искат да бъде направено разследване по повод думите на мениджъра на мърсисайдци Юрген Клоп по повод на фалшиви позитивни тестове за коронавирус в клуба, информира The Athletic.

Клубовете, които са се оплакали, искат да знаят кога на Ливърпул им е станало ясно, че само един от позитивните тестове при тях е бил реален, а другите са били фалшиви. Те смятат, че ако тази информация е дошла в клуба преди мача с Арсенал за Купата на Лигата, двубоят е трябвало да се проведе по график. Както е известно, сблъсъкът беше отложен.

Неназованите клубове са разочаровани и искат ситуацията да бъде разследвана, тъй като някои от тях поискаха отлагане на своите мачове заради огнища на COVID-19, но получиха отказ. Двубоят между Арсенал и Ливърпул беше плануван за 6 януари, но се отложи след обявяването на Ливърпул, че броят на положителните тестове в състава нараства.

Според източници на The Athletic преди отлагането на мача футболистите на мърсисайдци са си направили тестове по два пъти. В първия случай те са използвали бързи тестове и според резултатите от тях са били засечени няколко случая на заразяване. Във втория случай футболистите са си правили PCR тестове при независима лаборатория. Тя е установила по-голям брой на позитивни за COVID-19.

Вече трети кръг на тестване, провел се след 6 януари, бил установил, че почти всички тестове, с изключение на един, са отрицателни. Този фалшиво положителен резултат при бързите тестове е крайно нетипичен. Тяхната точност се предполага, че е 99,97%. Ето в каква ситуация бе отложен мачът с Арсенал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички