Сити спря прокобата на "черните котки"


Сити спря прокобата на "черните котки"
Снимка: Guliver/Getty Images

1412 0

Манчестър Сити най-накрая сложи край на черната си серия като гост на Съндърланд, след като Серхио Агуеро и компания удариха с 4:1 "черните котки" като гост в мач от 14-ия кръг на Премиършип.

Това беше първата победа на "гражданите" на "Стейдиъм ъв лайт" от август 2008 година, като оттогава насам отборът имаше едва една точка от 5 мача.

И този двубой обаче не почна добре за гостите, които изостанаха в резултата с гол на Конър Уикъмб в 19' и даде повод за радост на феновете на стадиона.

Още до почивката обаче Сити успя да обърне резултата, като в основата на това беше дуото Агуеро - Йоветич. Първо черногорецът асистира на топ-стрелеца в първенството за 1:1 в 21', докато ролите се обърнаха 18 минути по-късно, когато бившият ас на Фиорентина беше точен за 1:2.

След почивката "гражданите" продължиха вихрено, а в 53' Насри пусна отличен пас за Сабалета, който разстреля вратаря на домакините.

Агуеро сложи точка на спора в 71', като това беше неговият 14-и гол в първенството. За сравнение Съндърланд има 13 гола като отбор в първите си 14 срещи.

Освен това той вече има 30 гола в последните си 33 мача в първенството, а благодарение на неговата силна форма Манчестър Сити остава на 6 точки от Челси, след като с победата си "гражданите" събраха 30 точки. Съндърланд остава на 14-о място с 14 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички