Манчестър Юнайтед набира скорост с 4-и пореден успех (ВИДЕО)


Манчестър Юнайтед набира скорост с 4-и пореден успех (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1438 0

Манчестър Юнайтед записа 4-а поредна победа в Премиършип, след като тази вечер на "Олд Трафорд" възпитаниците на Луис Ван Гаал стигнаха до трудно 2:1 над неудобния Стоук Сити в мач от 14-ия кръг на английския шампионат.

Фелайни отбеляза втория си гол с фланелката на 20-кратните шампиони, откривайки резултата в 21', но малко преди края на първата част Нзонзи върна равенството.

Испанският ас на Юнайтед Мата обаче донесе победата, след като в 59' центрира опасно в наказателното поле, никой не успя да играе с топката, но тя влетя в мрежата.

Така набиращият скорост гранд остава в топ 4 и след този кръг, като има 25 пункта в своя актив. Серията от 4 поредни победи пък е най-дългата за тима от началото на сезона.

Това беше 11 поредна загуба на Стоук на "Олд Трафорд" във всички турнири. "Грънчарите" падат до 13-о място с актив от 15 точки.

Лошата новина за Ван Гаал преди двубоя беше, че Уейн Рууни не се възстанови навреме за двубоя, а неговото място беше заето изненадващо от Джеймс Уилсън, а Фалкао остана на пейката.

Началото беше силно за "червените дяволи", които изпуснаха няколко положения, най-чистото от които на Ерера, който изпусна сам срещу Бегович.

Испанският халф обаче се реваншира за пропуска си, след като в 21' той беше в основата на първото попадение на домакините. Той центрира отлично в наказателното поле, където Фелайни се откъсна от прекия си пазач и успя да разпечата вратата на Бегович - 1:0.

Честите грешки на Манчестър Юнайтед в средата на терена, които тормозят тима през целия сезон, продължиха и в този мач, като в 39' една такава беше наказана. Голмайсторът Фелайни загуби топката в центъра на терена след единоборство с Асаиди. Белгиецът остана на тревата, но играта не беше спряна, а Къркич се озова на отлична позиция в наказателното поле. Топката бе избита от краката му, но прави в Нзонзи, който с мощен удар от границата на наказателното поле разпечата Де Хеа и донесе равенството до почивката.

След нея Ван Гаал не направи промени в състава си, оставяйки Фалкао на пейката. Това обаче се оказа правилното решение, след като в 59' Мата центрира от пряк свободен удар, но никой не успя да засече топката, а вратарят не успя да реагира и коженото кълбо се оказа във вратата. При гола овациите обра Рохо, който заблуди с опита си да играе с глава, но повторенията показаха, че голът е на испанския плеймейкър.

За разлика от първото полувреме, този път "червените дяволи" овладяха играта в центъра, а Робин Ван Перси и Уилсън пропуснаха да се разпишат и да решат всичко в срещата.

В заключителните 10 минути на мача Фалкао все пак се появи на мястото на Уилсън, но не успя да се разпише във втория си мач след завръщането от контузия. В заключителните минути Ван Гаал извърши и 3-те си смени, наруши ритъма на игра, а халфовете на домакините не позволиха на Стоук да стигнат до положение, с което гостите да изравнят.


Manchester United vs Stoke City 2-1 All Goals... by lfilhichem

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички