Дрогба доминира при бой на Челси над Тотнъм


Дрогба доминира при бой на Челси над Тотнъм
Снимка: Getty Images/Guliver

1965 0

Непобеденият до момента в Премиършип тим на Челси нямаше никакви проблеми в лондонското дерби срещу Тотнъм, след като разби градския си съперник с 3:0 и запази аванса си пред Манчестър Сити на върха в класирането.

"Сините" бяга безкомпромисни в срещата, след като през миналия уикенд направиха изненадващо 0:0 срещу Съндърланд.

Още в първите 22' всичко в срещата стана ясно, след като възпитаниците на Жозе Моуриньо поведоха с два гола.

Срещата можеше да почне зле за домакините, но Кейн не успя да разпечата Куртоа, целейки гредата. Този пропуск струва скъпо на Тотнъм, след като а в 19' "сините" поведоха. Двойно подаване между Азар и Дрогба завърши с извеждащ пас за белгиеца, който със силен удар реализира за 1:0.

Само 3 минути по-късно най-силният играч на Тотнъм през сезона - Уго Лорис, сбърка фатално, подарявайки топката на Азар. Той от своя страна намери Оскар, който предостави попадението на Дрогба - 2:0 и домакините спокойно опазиха аванса си. 

Той беше утроен след влизането в игра на Лоик Реми, който в 73' се възползва от пас на Аспиликуета и направи 3:0.

Така, Моуриньо продължава да е непобеден от завръщането си на "Стамфорд Бридж" насам в дерби мачове, които включват отборите на Манчестър Юнайтед, Сити, Арсенал, Тотнъм и Ливърпул (що се отнася до ниво Премиършип).

Дидие Дрогба се отчете с първи гол + асистенция за Челси за пръв път от 2010 година, докато Тотнъм няма победа като гост на градския си съперник от 1990 година насам.

Челси пък продължава уверено да води в класирането, като отборът на Моуриньо има 36 точки - с 6 повече от Манчестър Сити. Тотнъм падна до 10-о място с актив от 20 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички