Сити се доближи до Челси, но даде свидна жертва


Сити се доближи до Челси, но даде свидна жертва
Снимка: Getty Images / Guliver

1214 0

Манчестър Сити съкрати аванса на Челси на върха в Премиършип едва на 3 точки, след като „гражданите” стигнаха до ценен успех с 1:0 в страхотна тактическа битка на „Етихад” в мач от 15-ия кръг на английския шампионат.

Единственото попадение в срещата дойде в 24’, след като беше отсъдена несъществуваща дузпа в полза на домакините след игра рамо-в-рамо между Джеймс Милнър и Фил Джагиелка. Яя Туре беше точен и вкара важния гол, донесъл трите точки за своите.

Манчестър Сити доминираше изцяло през първото полувреме, като резервата Позо (заменил контузения Агуеро), Насри и Навас не успяха да се възползват от положенията, които създадоха.

През вторите 45 минути шампионите държаха умело топката, но в последните 20 минути с появата на Рос Баркли, като на два пъти точно той затрудни Джо Харт. В 82’ пък вратарят на гостите се отчете с впечатляващ рефлекс, след като спаси топовен удар от 15 метра на Ромелу Лукаку.

Победата обаче може да се окаже с цената на загуба за Манчестър Сити, след като Серхио Агуеро напусна контузен още в 7’. Той има съмнения за растежение на кръстни връзки, както и за скъсан менискус. Засега не се знае колко е сериозна контузията, но той се разплака на излизане от стадиона.

Травми в мача получиха още Джеймс Милнър и Яя Туре, но те успяха да доиграят срещата. За мача срещу Рома в Шампионска лига през седмицата обаче триото може и да не се появи, което може да се окаже пагубно за тима, който ще търси задължителна победа в Рим.

Иначе благодарение на загубата на Челси днес разликата на върха е само 3 точки, като Сити е с 33 пункта. Евертън пък остава в долната половина на таблицата – на 11-о място с 18 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички