Исторически слаб Арсенал потъна на "Британия"


Исторически слаб Арсенал потъна на "Британия"
Снимка: Guliver/Getty Images

1296 0

Стоук Сити сложи стоп на амбициите на Арсенал за топ 4 поне към този момент, след като възпитаниците на Марк Хюз удариха с 3:2 кандидат-шампиона на "Британия Стейдиъм".

Още до почивката „грънчарите” бяха решили всичко в срещата, следк като Крауч откри 19 секунди след първия съдийски сигнал, а Боян (38) и Уолтърс (45+1) вкараха и нанесоха звучен шамар на своя гост.

Крауч отбеляза най-бързия си гол в Англия, а Арсенал едва за 7-и път в историята си допусна 3 гола до почивката. Притеснителното за тима е, че това е 3-и случай само през 2014 година. Освен това Стоук е първият отбор извън Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Челси, който вкарва 3+ гола на Арсенал за едно полувреме.

През второто полувреме Арсенал излезе пределно мобилизиран да стигне поне до равен, като Касорла (68’ – дузпа) и Аарън Рамзи (70’) направиха изоставането само 1 гол, но Чеймбърс си изкара червен картон 12 минути преди края и обрече своите.

Така Стоук сложи край на 3-те си поредни мача без записана точка, като „грънчарите” прекратиха и серията от 3 поредни успеха на Арсенал във всички турнир. Освен това, домакините оставиха „артилеристите” с 23 точки – на 2 от зона „Шампионска лига”, където Юнайтед е с 25 точки, но с победа може да направи разликата 5. СТоук е 12-и с 18 точки.

Стартът беше ужасяващ за възпитаниците на Арсен Венгер, като младият Белерин допусна фатална грешка, от която се възползваха Нзонзи и Крауч. Крилото намери бившия английски национал в наказателното поле, който засече се десния си крак и направи 1:0 с 8-ия си гол срещу „артилеристите”.

Това беше и вторият най-бърз гол в историята на Стоук, след като през миналия сезон Асмир Бегович (вратар) вкара за 1:0 срещу Саутхямптън в 14-ата секунда. Крауч отбеляза с 6 секунди по-късно.

Това наруши тотално плана на Венгер, като гостите започнаха да атакуват изключително еднотипно и в нито една атака не стигнаха до чисто положение пред вратата на домакините. Окслейд-Чембърлейн беше най-активен, но и той се отчете с три неточни удара.

Арсенал натисна и владееше повече топката, но Стоук успешно контраатакуваше. Така в 35’ резултатът набъбна до 2:0, след като завърналият се в игра Уолтърс намери отлично Боян в наказателното поле, а бившият ас на Барселона реализира без проблем – 2:0 и първи гол за Боян на „Британия”.

Положението на Арсенал стана трагично в добавеното време, когато защитата действа посредствено при центриране от корнер, Крауч свали за Уолтърс и халфът разстреля Мартинес за 3:0 до почивката.

Второто полувреме почна с мощен натиск на гостите, като Венгер смени Берелин и пусна Дани Уелбек. „Артилеристите”  се нахвърлиха върху съперникаи се отчетоха с няколко фрапантни пропуски, но в 68’ се появи надежда за гостите. Първо, редовен гол на Боян беше отменен заради несъществуваща засада, а в 68’ се стигна до дузпа, реализирана от Санти Касорла.

2 минути по-късно Алексис Санчес центрира от корнер и насочи подаването си към Аарън Рамзи, който намери пространство и успя да стреля – 3:2. В 78’ обаче Антъни Тейлър показа втори жълт картон на Чеймбърс, който спря обещаваща атака на Стоук и остави своите с 10 човека.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички