Сложиха край на мечтата за "Непобедимите 2"


Сложиха край на мечтата за "Непобедимите 2"
Снимка: Guliver/Getty Images

1329 0

Челси на Жозе Моуриньо допусна първата си загуба в Англия, след като в ранния следобед загуби с 2:1 гостуването си на Нюкасъл в мач от 15-ия кръг на Премиършип.

През първото полувреме Челси имаше преимущество, но не успя да се възползва, а по-опасният тим определено беше Нюкасъл. Домакините обаче трябваше да сменят титулярния си вратар Елиът заради контузия, а Пардю пусна дебютанта Алнуик след почивката.

Той обаче направи още една смяна. Той пусна Сисе на мястото на Кабела и заигра в класическо 4-4-2, което се оказа и печелившата схема. Именно резервата на тима отбеляза 2-та гола за победа, разписвайки се в 58’ и 79’.

Стивън Тейлър пък си изкара червен картон, давайки шанс на лондончани, но единствено Дрогба в 83’ успя да се разпише, а с това дойде и краят на успешната серия от 14 мача без загуба.

Така, „свраките” сложиха край на надеждите на Жозе Моуриньо да изравни рекорда на Арсенал от преди 11 години, когато „артилеристите” станаха шампиони без загубен двубой. Освен това португалският мениджър записа 5-и пореден двубой без успех срещу Нюкасъл като гост (2 равенства и 3 загуби).

Радостното за Челси е, че Манчестър Сити има тежък мач с Евертън по-късно днес, като момчетата на Мануел Пелегрини изостават на 6 точки. Челси ще запази лидерството след този кръг, като Дрогба и компания имат 36 точки.

Единствената промяна за Моуриньо беше свързана с отсъствието на Неманя Матич, като на негово място се появи Джон Оби Микел. Диего Коста се завърна след изтърпяно наказание през седмицата.  Фабрисио Колочини пък се появи на терена за Нюкасъл след 3 мача отсъствие. Тим Крул отново остана извън състава на Нюкасъл, като ще се завърне в игра чак в средата на януари.

Началото беше за гостите от Лондон, които осъществиха няколко добри атаки, а в 11’ Вилиан завърши скоростна атака на „сините” с удар от границата на наказателното поле, но топката премина на сантиметри встрани от вратата. Няколко минути по-късно Иванович стреля с глава след изпълнение на корнер, но премина над вратата.

След първоначалното слабо представяне на „свраките” те почнаха да поглеждат по-смело към вратата на Тим Крул, а в заключителните 15  минути на полувремето „сините” имаха сериозни проблеми в защита.

В 32’ отлична акция на Перес завърши с хубав пас за Колбек, който едва не откри резултата. За съжаление на феновете на стадион „Сейнт Джеймсис Парк”, Куртоа успя да спаси. До края на полувремето Кабела и Перес пробваха своя късмет, но бяха неточни – 0:0.

Лоша новина имаше за Алън Пардю на почивката, след като той се принуди да пусне Алнуик (третият вратар на Нюкасъл) заради контузия на Елиът. Това беше дебют за младия страж. Гостите обаче не се възползваха от това и рядко застрашаваха вратата на младока, въпреки че унага териториално преимущество.

Алан Пардю пък се отчете с много рисков ход, като смени Кабела с нападателя Папис Демба Сисе в 52’, а само 4 минути по-късно това даде резултат. Сами Амеоби центрира отлично в наказателното поле и Кейхил не успя да избие. Така, топката се озова в бившия голмайстор на Фрайбург, който с прецизен удар вкара във вратата на Куртоа – 1:0 за домакините.

Моуриньо реагира веднага и в рамките на 5 минути пусна Шурле, Дрогба и Фелипе Луис. В това време пък Сисоко пропусна да направи 2:0, стреляйки на половин метър над вратата с глава. Последва мощен натиск на Челси, но отбраната на „свраките” се справяше отлично и не позволяваше реална опасност пред резервния си страж.

Всичко в мача беше решено в 78’, когато унесените в атака играчи на Моуриньо не успяха да спрат пробив на Сисоко, който намери отлично Сисе и нападателя отново не сбърка – 2-и удар в мача и 2-и гол за Папис Сисе, който вече е със 7 гола през сезона.

Никой обаче не очакваше това, което стана след втория гол. Стивън Тейлър извърши поредното си грубо нарушение, за което си изкара втори жълт картон в 81’ – домакините останаха с човек по-малко. Само две минути по-късно Фабрегас намери Дрогба в наказателното поле и резервата не сбърка – 2:1 и десетина минути за лондончани да стигнат до точката и да продължат серията си без загуба в Премиършип.

В заключителните минути обаче играчите в синьо заложиха на балонни центрирания, а единствено Коща и Дрогба пробваха удари по веднъж, но топката не попадна дори в очертанията на вратата – 2:1 и първа загуба за Челси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички