Сити разкова Нюкасъл за 14-а победа през сезона във Висшата лига


Сити разкова Нюкасъл за 14-а победа през сезона във Висшата лига
Снимка: Getty Images

1453 0

Манчестър Сити победи Нюкасъл с разгромен резултат и записа своята 14-а победа през сезона във Висшата лига. "Гражданите" откриха резултата рано-рано с попадение на Рубен Диаш, а в 27' Кансело покачи на 2:0. През второто полувреме гостите вкараха още 2 безответни попадения чрез Марез и Стърлинг.

Така Сити остава на върха с 44 точки, след като печели средно по 2,44 точки на мач в първенството. Нюкасъл е предпоследен с едва 10 спечелени пункта и с ужасната голова разлика 18:41. Головата разлика на тима на Хосеп Гуардиола пък е впечатляваща - 44:9 или +35, като само Ливърпул може да се мери с тях в този показател. 

Диаш даде тон за разгрома в 5-ата минута, след като засече топката с глава при подаване на Кансело. Сънародникът му сам се разписа в 27', след като бе намерен на границата на наказателното поле и изстреля снаряд, превърнал се в попадение.

След почивката Рияд Марез оформи класически резултат. В 65' той бе намерен в наказателното поле с умел прехвърлящ пас от Зинченко, овладя и отправи страхотен изстрел - 3:0! Четири минути преди края на редовното време Рахийм Стърлинг бе изведен от Жезус и хладнокръвно прати топката в мрежата на Дубравка за четвърти път в мача.

В следващия кръг Сити посреща Лестър в първия ден след Коледа, а ден по-късно Нюкасъл е домакин на Манчестър Юнайтед. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички