"Сити пълни стадиона си на 98,7% - това е повече от Ливърпул"


"Сити пълни стадиона си на 98,7% - това е повече от Ливърпул"
Снимка: Getty Images/Guliver

2972 0

Думите на мениджъра на Манчестър Сити Пеп Гуардиола относно недостатъчната фенска подкрепа за "гражданите" породи вълна от реакции. Последната такава е от бивш играч на клуба и настоящ анализатор на Острова - Тревър Синклер. Той сподели, че Сити не само, че има подкрепа от трибуните, но във Висшата лига тя дори е по-голяма от тази на Ливърпул.

"Манчестър Сити има фенове на стадиона. В мачовете от първенството те са в челото по този показател. Знаете ли, че Манчестър Юнайтед има почти 100% зрители по трибуните за шампионатни мачове. Следват Арсенал, Уест Хям, Норич и Манчестър Сити са пети. Имат 98,7% изпълнен капацитет на стадиона си.

Това е повече от Ливърпул. В първенството. Сити пълни своя стадион. За мача от Шампионска лига (срещу РБ Лайпциг) има няколко неща. Тъкмо минахме през коронавируса. Финансово, много е трудно за голям брой хора. Мисля, че не съобразявате, че Сити има фенове от цяла Англия и цяла Великобритания. Общо взето, манчестърци подкрепят на живо Манчестър Сити" - заяви Синклер.

А феновете на Манчестър Сити скочиха на Гуардиола за изказването му и го посъветваха "да си гледа работата, а не тях".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички