Манчестър Сити с безценен "шампионски" успех срещу Лестър


Манчестър Сити с безценен "шампионски" успех срещу Лестър
Снимка: Getty Images

3570 0

Английският шампион Манчестър Сити спечели много важното дерби срещу Лестър, макар и по доста труден начин. "Гражданите" надделяха с минималното 1:0, като така събраха 9 точки от 4 мача и се залепиха зад лидера в класирането Манчестър Юнайтед.

Точен за успеха бе Бернардо Силва, който в 62-рата минута се ориентира най-добре след избита топка и бе на точното място, за да я реализира от непосредствена дистанция.

Сити генерално контролираше двубоя, имаше преимущество и при владеенето на топката, и при ударите, но в крайна сметка можеше да си изпати, тъй като домакините изпуснаха няколко отлични възможности чрез Джейми Варди и Яник Вестергор. Първият дори отбеляза попадение секунди след началото на втората част, но то бе отменено поради засада.

За футболистите на Пеп Гуардиола предстои домакинство срещу РБ Лайпциг от Шампионска лига (в сряда, 15 септември), а три дни след това и нов ангажимент във Висшата лига - срещу Саутхемптън, като отново срещата ще се състои на "Етихад Стейдиъм" (на 18 септември - събота).

Стартови състави:

Лестър: Шмайхел, Союнчу, Бертранд, Вестергаард, Кастане, Барнс, Тилеманс, Олбрайтън, Ндиди, Варди, Мадисън

Манчестър Сити: Едерсон, Уолкър, Диас, Лапорт, Кансело, Гюндоган, Родри, Бернардо Силва, Жезус, Грийлиш, Феран Торес

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Очаквано Манчестър Сити бе отборът, който бе по-активен през първия четвърт час от двубоя и имаше много по-осезаемо притежание на топката. Въпреки това Лестър стигна до два "златни" шанса в 9-ата и 12-ата минути. Джеймс Мадисън първо бе на изгодна позиция, но стреля право в Едерсон, а след това Яник Вестергор бе оставен непокрит в наказателното поле, но не игра по най-добрия начин с глава и ударът му мина над напречната греда.

До 30-ата минута нещата на терена не се промениха особено откъм владението на топката - 71% в полза на гостите, които имаха и повече изстрели, и повече точни изстрели. Сред ударите трябва да се отбележат два. В 22-рата минута Джак Грийлиш пропиля великолепна възможност, след като получи центриране от пряк свободен удар. 7 минути по-късно пък Феран Торес бе изведен сам срещу Каспер Шмайхел, но стреля твърде слабо.

Сити пропусна още две страхотни възможности чрез Торес, който се отличи с втори много сериозен пропуск, и Габриел Жезус, който не се ориентира по най-добрия начин.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на второто полувреме Лестър имаше два отлични шанса, открили се пред Харви Барнс и Джейми Варди. Вторият успя да вкара неговото положение, но в крайна сметка попадението бе отменено заради засада.

63' - 0:1! "Гражданите" възнаградиха добрата си игра с попадение, което бе дело на Бернардо Силва. Португалецът се ориентира отлично след избита топка и нямаше проблеми да я насочи в мрежата от непосредствена дистанция.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Гражданите" на Пеп Гуардиола ще търсят задължителна победа, тъй като вече допуснаха едно поражение от началото на сезона, а са изминали само 3 срещи. То дойде още в първи кръг от временния лидер в класирането, единственият тим с пълен актив от 9 точки след първите 3 кръга - Тотнъм (с 1:0).

Лестър е със същия брой точки, като днешния си съперник, като загубата за "лисиците" дойде от Уест Хям с разгромното 1:4. Така успехът за тях в днешния сблъсък е не по-малко важен.

Любопитно е, че точно тези два тима играха един срещу друг непосредствено преди сезонът във Висшата лига да бъде подновен, тъй като бяха съперници в Къмюнити Шийлд (своебразната Суперкупа на Англия, противопоставяща шампиона и победителя във ФА Къп). Там, изненадващо или не, но момчетата на Брендън Роджърс излязоха краен победител - с минималното 1:0 чрез попадение на Ихеаначо в 89-ата минута.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички