Силва пред Стоичков: Остана ни да спечелим само Шампионска лига


Силва пред Стоичков: Остана ни да спечелим само Шампионска лига
Снимка: Getty Images

1973 0

Христо Стоичков продължава да работи усърдно за ТВ гиганта "Унивижън", за който интервюира едни от най-големите футболни звезди. Така през лятото той се срещна с редица от европейските колоси, които се подготвят зад Океана. 

В последно време Камата явно е погостувал и на неговия добър приятел Пеп Гуардиола и компания, тъй като в най-новото му интервю гост е Бернардо Силва. Той е един основните футболисти на Манчестър Сити, като в последно време е непристанно спряган с Барселона. 

Ексклузивен достъп до срещата на българската легенда с португалската "перла" получават зрилителите на предаването "Код Спорт", а ние ви представяме акценти от материала:

"Как се работи с Гуардиола ли? Трудно е и същевременно приятно, защото той е много интелигентен треньор.

Под негово ръководство Сити свикна да печели трофеи. Той не ни оставя никога да се отпуснем. Колкото и трофеи да спечелим, той изисква още повече от нас. Иска само победи и още победи. По тази причина отборът има много високо равнище на амбициозност. Не е лесно, защото в първенствата и турнирите, в които играем, конкуренцията е много голяма. Но той е треньор, който винаги изисква максимума от нас.”

"Шампионската лига, разбира се, означава много за мен. Всичко останало вече съм го спечелил на клубно ниво. В Англия през последните години сме много доминиращ клуб. Спечелихме по няколко пъти титлата, купата на страната, Купата на Лигата, "Къмюнити Шийлд".

Единственото, което липсва на нас като футболисти, на нашите треньори, на цялото ръководство и на нашите фенове, това е трофеят от Шампионската лига. Аз вярвам, че ще успеем да я спечелим, защото всяка година сме все по-солидни и имаме все по-голям опит зад гърба си. Да, има известна разлика между Висшата лига и Шампионската лига, но тя е в детайлите. Тук играе по-голяма роля концентрацията и донякъде спортното щастие, защото става дума за елиминации“.

"Харесвам много английската рок музика. Групи като "Куин" и "Бийтълс". Веднага след мач се връщам вкъщи. Не гледам много мачове по телевизията. Прекарвам времето си със семейството ми и с приятелите, които ми идват на гости, с любимата ми жена. Излизаме понякога с момчетата от отбора.

Стремя се да правя нещата, които обичам. Преди COVID-19 обичах много да пътувам - да ходя в големи градове като Лондон и Париж в свободното си време. Имам си и куче, френски булдог. Много обича да спи, не обича да хаби енергия, а името му е Джон", завършва Бернардо Силва, който е ставал шампион в Португалия, във Франция и в Англия.

Вижте какво се случи на финала за "Къмюнити Шийлд" между "гражданите" и Ливърпул!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички