На Острова започват разследване срещу фенове на Ливърпул след спечеления финал


На Острова започват разследване срещу фенове на Ливърпул след спечеления финал
Снимка: GettyImages

1241 0

Английската футболна асоциация започна разследване срещу част от феновете, присъствали на финала между Ливърпул и Манчестър Сити за "Къмюнити Шилд". Мърсисайдци се наложиха над големия си съперник в последно време с 3:1, а след част от попаденията бяха използвани пиротехнически средства.

Голове на Трент Александър-Арнолд, Мохамед Салах и Дарвин Нунес предизвикаха екстаз във феновете на Ливърпул, а към терена бяха хвърлени няколко димки, които влизат в противоречие на отдавна приетите закони на острова.

"Наясно сме с инцидентите по време на "Къмюнити Шийлд", по време на който бяха използвани пиротехнически средства. Употребата й на футболните стадиони е опасна, нелегална и може да има тежки последствия", се казва в комюнике на ФА.

"Потвърждаваме, че разследваме случая и ще работим с клубовете и полицията, за да установим извършителите и ще вземе съответните мерки. Очакваме клубът също да разследва инцидентите и да спазва новите правила", се добавя в съобщението.

Футболната асоциация, Висшата лига и Футболната лига обявиха миналата седмица по-строги санкции за нахлуване на терена или употреба на забранени пиротехнически средства. Вижте какви санкции грозят нарушителите!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички