Шокиращ край на серията от 44 мача без загуба на Ливърпул


Шокиращ край на серията от 44 мача без загуба на Ливърпул
Снимка: Guliver/GettyImages

19697 0

Един единствен отбор бе взел точки от Ливърпул до момента през сезона в английската Премиър лийг, след като Манчестър Юнайтед на своя "Олд Трафорд" единствен се опази от загуба от "червената" машина на Юрген Клоп. Дори тимове като Манчестър Сити, Тотнъм, Арсенал и Челси преклониха глава пред лидера в шампионата, а рекордите за мърсисайдци идваха един след друг. Мечтата за непобеден сезон и "златна" титла във Висшата лига обаче угасна в най-неочаквания момент - в гостуване на "Викърдиж Роуд" срещу Уотфорд. 

Най-беззъбият в атака отбор през този сезон сензационно удари с 3:0 почти сигурни нов шампион в Англия, като тотално обезличи звездното нападение на Ливърпул, а в същото време разчлени защитата на Юрген Клоп, която този път беше съставена от Деян Ловрен. И тази промяна очевидно не донесе позитиви за лидера в класирането. 

3-те безответни гола на "стършелите", паднали през второто полувреме чрез Сар (2 гола) и Дийни, поставиха край на бляна Ливърпул да стане вторият отбор в историята, спечелил титлата без загуба. Единствен с това постижение остава Арсенал, а рекордът на "артилеристите" от 49 поредни двубоя без поражение във Висшата лига също остава незасегнат. Настоящата серия на Ливърпул приключи на 44 мача без загуба. Последното поражение на Клоп и компания беше в началото на януари 2019 година. 

От самото начало беше видно, че Ливърпул ще има сериозни проблеми в мача, след като Жерар Деулофеу правеше каквото си искаше със защитата на "червените", а още в 11' можеше да се разпише, но ударът му мина с малко встрани от вратата. В 25' пък той осигури отлично положение за Исмайла Сар, но ударът на нападателя бе блокиран от защитник в червен екип. 

Истински ужас обаче изживя испанското крило на Уотфорд, след като в 32' при опит да отнеме топката от Ван Дайк осука по особено жесток начин дясното си коляно. Медицинският щаб на домакините побърза да се погрижи за халфа, но той беше изнесен на носилка във видимо тежко състояние, а кракът му беше обездвижен. 

Въпреки контузията на най-креативния играч на домакините, "стършелите" продължиха да са по-опасният отбор. В последните секунди на 5-те минути продължение при акция на домакините Алисон изпусна топката в наказателното поле, а Дийни успя да овладее и да стреля. Бразилецът се намеси при първия случай, топката се върна в краката на Дийни, но последвалият удар излезе в аут - 0:0 до почивката. 

В началото на второто полувреме Ливърпул създаде първото си добро положение в мача, след като Мане изведе Робертсън в наказателното поле, но той стреля право във вратаря. Това се случи в 53', а само една минута по-късно "стършелите" откриха резултата. 

При изпълнение на тъч топката беше насочена към Дийни, който я остави да тупне и да мине над него, а Ловрен остана неподвижен. Така тя се озова у Дюкоре, който от аутлинията пусна остър пас за Сар, който изпревари Робертсън и мушна топката във вратата - 1:0 за Уотфорд. 

В 60' "стърлешите" нанесоха втори категоричен удар. Хюс спаси наглед невъзможна топка край страничната линия и между двама играчи успя да пусне напред за Дийни. Той от своя страна се завъртя и от същата тъчлиния пусна извеждащ пас в предно поле, където Сар изпревари Ловрен и Ван Дайк, овладя топка, стигна до наказателното поле и с категоричен удар не остави шансове и на Алисон - 2:0. 

В 66' Адам Лалана можеше да върне Ливърпул в мача, но прекрасният му удар от 22 метра срещна страничната греда. В 72' пък Трент-Алекзандър Арнолд допусна фатална грешка, която окончателно спря изумителната серия от 44 мача без поражение за Ливърпул. 

Десният бек се опита да върне топката за вратаря Алисон, но пасът беше много слаб и Сар успя да го пресече. Стражът застана пред нападателя, като и няколко защитници побързаха да се върнат, но Сар комбинира с Дийни, а нападателят с точно премерен удар стреля точно във вратата и покрай Ван Дайк, който се опита да избие с глава - 3:0 за "стършелите". 

До края на мача Ливърпул нямаше никакъв отговор на изумителната игра на своя опонент, а дори напротив - Сар и Дийни пропуснаха да направят разликата още по-голяма. Въпреки това феновете на "червените" изпратиха своите с химна на отбора "You'll never walk alone", независимо че серията на Ливърпул приключи най-неочаквано на "Викъридж Роуд". 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички