Ливърпул може да остане без титлата в Англия заради коронавируса


Ливърпул може да остане без титлата в Англия заради коронавируса
Снимка: Getty Images/Guliver

25413 0

Британското издание The Telegraph излезе с доста обезпокояваща информация за феновете на Ливърпул, според която мърсисайдци може да не получат титлата във Висшата лига, ако сезонът бъде прекъснат заради епидемията от коронавирус. Отборът на Юрген Клоп вече има преднина от 22 точки и го делят едва от 4 победи от шампионската титла.

Бързото разпространение на вируса обаче повдига въпроса пред правителството за отмяна на всички спортни събития в следващите два месеца и повече, което означава, че някои двубои може и никога да не се изиграят. Също така няма гаранция, че трите клуба в дъното на класирането няма да бъдат премахнати, без да има специална уредба, която да урежда подобен сценарий. Тук, трябва да се отбележи, че местният футбол няма конкретно правило за подобна ситуация.

Ако сезонът във Висшата лига не завърши, то вероятно ще се проведат кризисни разговори, които да определят дали ще се запазят предишните резултати или цялата кампания ще бъде обявена за недействителна. Обявяването на целия сезон за невалиден би означавало също, че трябва да се вземе решение кои клубове да се класират за Европа за следващия сезон, което би породило много противоречия. Засега в Англия има 19 болни от вируса, който тръгна в Китай, но властите са в режим на готовност да обявят извънредни мерки. Междувременно излезе информация, че мърсисайдци са в напреднали разговори за един от топ реализаторите в Европа - ето повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички