Премиерът на Великобритания: Може да забраним спортните събития


Премиерът на Великобритания: Може да забраним спортните събития
Снимка: Gulliver/GettyImages

2252 0

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън потвърди, че съществува възможност спортните мероприятия в страната, включително мачовете във Висшата лига, да бъдат спрени временно. Причина за това, разбира се, е върлуващата в Европа и по света епидемия от коронавирус.

"Обмисляме въпроса за забраната на големи публични събития, като спортни мачове. Научният съвет е, че това ще има малък ефект върху разпространението, но това натоварва правителствените служби. Ние не отказваме тези мерки, но трябва да изберем подходящото време за тях", заяви Джонсън, цитиран от "The Sun" и "Sky Sports".

Както е известно, от Лестър признаха, че трима техни играчи се оплакват от симптоми на коронавирус и са поставени в самоизолация. Според The Sun", за друг, неназован, клуб от Висшата лига се твърди, че има трима играчи със симптоми на заразата. Днес е трябвало целият отбор да мине тестове. Ако бъде потврдена болестта дори при един играч, ще се стигне до отмяна или отлагане на първенството.

Изданието отбелязва, че футболисти, играещи в английското първенство, са обезпокоени от бързото разпространение на заразата и нямат особено желание да играят при настоящите условия. Всичко в спорта, свързано с коронавируса, можете да научите тук. Всичко за болестта извън спорта четете тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички