Шефът на ФА обяви с колко милиона е пострадал бюджетът заради коронавируса


Шефът на ФА обяви с колко милиона е пострадал бюджетът заради коронавируса
Снимка: Gulliver/Getty Images

1077 0

Президентът на Футболната асоциация Грег Кларк потвърди, че бюджетът на ФА се орязва със 75 млн. паунда. Освен това изрази опасение, че приходите ще пострадат драстично, тъй като не е ясно и кога ще има отново публика по стадионите.

В писмо до Съвета на ФА, Кларк сподели: „Истината е, че просто не знаем как ще се развият нещата. Но при наличието на мерките за социална дистанция за известно време, ние сме изправени пред значителни промени за цялата футболна екосистема. Например, трудно е да си представим, че феновете ще се завърнат по стадионите в скоро време“.

Висшата лига и Английската футболна лига приемат, че всяко подновяване на сезона в близко бъдеще трябва да се случи при закрити врати заради пандемията от коронавирус. Според информации те, по време на петъчната среща между клубовете от Премиършип е станало ясно, че оставащите двубои от сезон 2019-20 трябва да бъдат доиграни на неутрални стадиони.

Кларк добави още, че настоящата несигурност означава, че Бордът се е съгласил на „разумно“ съкращаване на бюджета със 75 млн. паунда. „В най-лошия сценарий, това ще бъде необходимо за следващите четири години да компенсираме дефицит от 300 млн. паунда“, завърши той. На Острова дори се появи информация, че и следващият сезон може да се играе без публика - ето повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички