Тъжно: Новият сезон в Англия може да се проведе без зрители


Тъжно: Новият сезон в Англия може да се проведе без зрители
Снимка: Gulliver/ Getty Images

1101 0

Продължават да се обсъждат различни алтернативи за футбола, като това не засяга само настоящия сезон, но и идния такъв. А според Sky Sports първенството на Англия през сезон 2020/21 може да се проведе без зрители.

Клубовете очакват, че футболът ще се върне към нормалния живот, след като се появи ваксина срещу новия коронавирус. Мнозина експерти считат, че такава няма да бъде достъпна преди средата на следващата година. Английският шампионат бе прекъснат за неопределен срок заради коронавируса. В петък акционерите в Премиършип и клубовете обсъдиха възможните стъпки относно подновяването на сезона, обаче решение не бе взето.

Повечето приходи на клубовете от Висшата лига идват от телевизионните права, но при мачове без публика ще загубят от средствата от билети и реклама. Отборите ще загубят сумарно над 1 милиард паунда само ако не доиграят оставащите девет кръга от настоящия шампионат. Според The Times, ръководството на лигата е съобщило на клубовете, че сезонът трябва да бъде доигран на 8-19 неутрални терена. Гласуване по този въпрос е планирано за тази седмица и според Daily Mirror то ще се състои в петък. А какво "екзотично" предложение за доиграване на сезона са получили от Висшата лига - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички