Шефилд се доближи на 2 точки от Шампионска лига след обрат в последните минути


Шефилд се доближи на 2 точки от Шампионска лига след обрат в последните минути
Снимка: Getty Images/Guliver

1245 0

Отборът на Шефилд Юнайтед продължава със страхотното си представяне и в 26-ия кръг в английската Висша лига, след като успя да обърне и победи като домакин намиращия се в серия от 2 поредни победи тим на Борнемут с 2:1.

С успеха "остриетата" се доближиха само на 2 точки от немислимо място в топ 4. Челси е заел последното място в четворката и има крехката преднина, но е за отбелязване, че "сините" са и с мач по-малко (който обаче е тежко домакинство на Манчестър Юнайтед). Борнемут, пък, остава на 16-о място с 26 точки, като може да бъде изместен от 18-ия Уест Хям при победа на "чуковете" над шампиона Манчестър Сити.

Мачът започна по прекрасен начин за "черешките", които поведоха още в 13-ата минута чрез Уилсън, който се разписа от границата на вратарското поле с мощен удар. В добавеното време на първата част обаче домакините възстановиха равенството след гол на Шарп, дошъл след меле в наказателното поле, предизвикано от изпълнение на ъглов удар.

Шефилд бе по-активният отбор и създаваше повече положения, но това даде резултат чак в 84-ата минута, когато Лундстрам се озова на върха на атаката и завърши отблизо след подаване на Моусет, за да осъществи пълния обрат за своя тим.

Впечатляващо за Шефилд е, че тимът е с втората най-добра защита в конкурентно първенство като английското. Освен това, отборът е пред клубове като Тотнъм, Евертън, Манчестър Юнайтед и Арсенал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички