Евертън записа поредна победа при Анчелоти и се доближи до топ 4


Евертън записа поредна победа при Анчелоти и се доближи до топ 4
Снимка: Gulliver/GettyImages

1512 0

Отборът на Евертън продължи добрите си игри под ръководството на Карло Анчелоти. „Карамелите“ победиха с 3:1 в домакинството си на Кристъл Палас в среща от 26-тия кръг на Английската Висша лига. Бернард, Ричарлисон и Доминик Калвърт-Люин бяха авторите на попаденията за домакините, докато Кристиан Бентеке се разписа за гостите от Лондон.

Евертън започна по-силно срещата и заслужено стигна до гол. В 18-тата минута Тио Уолкът центрира отдясно и непокритият в наказателното поле Бернард беше на точната позиция, за да разстреля Висенте Гуаита отблизо – 1:0! До края на първата част нямаше много положения за отбелязване на гол пред двете врати.

Втората част на „Гудисън парк“ бе далеч по-интересна. В 51-вата минута Уилфред Заха изведе по много добър начин Кристиан Бентеке, който стреля и вкара топката в мрежата на Евертън – 1:1!

Сериозен принос за гола имаше и неумелата намеса на вратаря на домакините Джордан Пикфорд, който позволи топката да се промуши през ръцете му. След гола Кристъл Палас натиснаха и дори имаха шанс за пълен обрат. Вместо това обаче Евертън отново излезе напред в резултата. В 59-тата минута една изчистена топка от полето на „карамелите“ попадна в Ричарлисон, който нахлу в наказателното поле и с фалцов удар не остави шансове на Висенте Гуаита – 2:1! В 88-мата минута всичко в срещата приключи. Ричарлисон стреля с глава след изпълнение на корнер, след което топката се отби в напречната греда, а Доминик Калвърт-Люин бе на точната позиция, за да я добави – 3:1!

С победата Евертън събра актив от 36 точки и излезе на 7-мата позиция във Висшата лига преди изиграването на останалите срещи то кръга. Кристъл Палас пък записва 3-то поредно поражение и се свлича на 14-тото място във временното класиране с 30 точки.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички