Шефилд и Евертън си спретнаха английско "меле", но не успяха да се победят в Йоркшир (ВИДЕО)


Шефилд и Евертън си спретнаха английско "меле", но не успяха да се победят в Йоркшир (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1556 0

Шефилд Юнайтед и Евертън откриха съботния ден на четвъртия кръг в английската Висша лига подобаващо. Двата тима не успяха да се победят на "Брамъл" в Южен Йоркшир, завършвайки при резултат 2:2 след голяма битка на "зеления килим".

Двубоят в Южен Йоркшир започна подобаващо за "карамелите". В 14-ата минута Абдулай Дукуре се озова на правилното място, за да добави топката в противниковата врата за 1:0. Гостите обаче не задържаха преднината си дълго. В 33' Оливър МакБърни намери Камерън Арчър, който с плътен удар изравни.

Video edited on Kapwing

Домакините стигнаха до пълен обрат в добавеното време на първата част. Камерън Арчър стреля брилянтно от границата на наказателното поле, но ударът му срещна гредата. След това Джордан Пикфорд имаше малшанса кълбото да срещне гърба му след неговия плонж и да влезе във вратата му за 2:1.

Video edited on Kapwing

Евертън излезе възроден след почивката и вдигна оборотите. Нападението на Шон Дайш, водено от новото попълнение Бето, показа много енергия. В 55' Арнаут Данжума изравни за 2:2. Преотстъпеният от Тотнъм футболист се възползва чудесно от пас на Нейтън Патерсън и не сгреши. В последните секунди на мача Джордан Пикфорд направи важно спасяване, за да запази равенството и да гарантира по точка на двата отбора.

С ремито "карамелите" вече заемат 18-ата позиция, записвайки първите си два гола през кампанията и първа точка. Шефилд пък се намира две места по-горе в таблицата също с 1 точка. В следващия си мач Евертън ще мери сили с Арсенал на "Гудисън", а "остриетата" ги очаква гостуване на Тотнъм.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички