Уест Хям покори върха на Висшата лига след трудна, но заслужена победа над Лутън


Уест Хям покори върха на Висшата лига след трудна, но заслужена победа над Лутън
Снимка: Getty Images

1910 0

Уест Хям се наложи с 2:1 над Лутън като гост в мач от третия кръг на английската Висша лига. Благодарение на победата "чуковете" оглавиха класирането на Острова и заемат първото място временно преди останалите мачове от уикенда.

Резултатът бе открит от Джаръд Боуен в 37', а Лукас Пакета се отчете с асистенция за попадението. Гол на Емерсон пък бе отменен в 51'. Курт Зума покачи до 2:0 в 85-ата минута, а Лутън отбеляза гол на честта във втората минута на добавеното време, за да оформи крайното 1:2 на "Кенилърт Роуд" чрез Мадс Андерсен.

Цялостно "чуковете" доминираха през по-голямата част от мача. Момчетата на Дейвид Мойс държаха топката 62% от времето, но въпреки това създадоха доста по-малко шансове за гол - 9, срещу цели 16 за домакините.

Уест Хям е първи във временното класиране с актив от 10 точки след 3 победи и равенство. Лутън пък заема последната позиция без нито точка в актива си и голова разлика -7. В следващия кръг "чуковете" са домакин на Манчестър Сити, а новакът във Висшата лига ще гостува в Лондон на Фулъм.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички