Сбърка ли Златан Ибрахимович за характера на Хосеп Гуардиола?


Сбърка ли Златан Ибрахимович за характера на Хосеп Гуардиола?
Снимка: Getty Images

2990 0

Изданието Manchester Evening News посвети материал на промяната на отношението на Пеп Гуардиола към неговите футболисти. В миналото множество звезди като Златан Ибрахимович, Марио Манджукич и Яя Туре обвиняваха Пеп, че не се е отнасял към тях с нужното уважение и не е успял да се сработи с тях.

Изглежда обаче че в шестия си сезон в Манчестър Сити каталунецът е доста различен. Един от ключовите фактори в това отношение е фактът, че той се опитва да снеме напрежението. "Винаги казвам на играчите си - изисквайте от себе си колкото се може повече - не слагайте много напрежение на раменете си. В кариерата си футболистът не е винаги 10 от 10. Има възходи и падения. Понякога се случва, защото те искат да достигнат статистиките от миналото. Но в същото време трябва да я карат по-спокойно", заяяви Гуардиола в петък.

Като пример са дадени и представянията на Бернардо Силва, Габриел Жезус и Родри. В два последователни сезона португалецът беше спряган за напускане, докато Родри изпадна от стартовия състав в края на миналия сезон. Габриел Жезус също дълго време не беше титуляр, но през този сезон се прероди. Те обаче бяха сред героите при победата над ПСЖ в Шампионска лига. През това време един от футболистите на Манчестър Сити помоли Пеп за трансфер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички