Гуардиола преди мач №2 с ПСЖ: Как се спира Меси? Не мога да кажа на играчите...


Гуардиола преди мач №2 с ПСЖ: Как се спира Меси? Не мога да кажа на играчите...
Снимка: Getty Images

2889 0

Старши треньорът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола даде пресконференция преди утрешното (24.11.) домакинство на "гражданите" в Шампионска лига срещу ПСЖ. Това ще бъде втори сблъсък между двата тима в груповата фаза, като в първата среща парижани победиха с 2:0 след голове на Идриса Гей и Лионел Меси.

Бившият треньор на Барселона говори пред медиите за трудностите при опазването на аржентинската звезда:

"Как се спира Меси? Много е трудно... Ако понякога не знае какво да прави с топката, представете си какво може да направи, когато знае. Не мога да кажа на моите играчи как да го спрат, защото той е много непредвидим. Доволен съм, че той продължава да играе по този начин. За мен ще е чест отново да се изправим един срещу друг. Това, което Меси и Кристиано направиха, ще бъде невъзможно да се повтори. Ще видим, но не мисля, че ще се случи отново. Уникално е", заяви Пеп Гуардиола.

*Манчестър Сити е лидер в "Група А" с 9 точки, а ПСЖ е на второ място с една по-малко!

"Имам усещането, че всеки сезон става все по-трудно да се класираш за осминафиналите. Съперниците, треньорите, играчите стават все по-силни. Утре имаме шанс да се класираме и ако го направим, ще бъде добре за клуба и играчите. Ще се опитаме да го направим". 

Хосеп Гуардиола бе попитан и за качествата на своя колега от другата страна - Маурисио Почетино:

"Сигурен съм, че треньорите стават все по-добри всяка година. Всеки сезон се учиш. Почетино е отличен мениджър. Може да си отличен треньор и да не печелиш трофеи. Причината при тези, които имат шанс да печелят, е че са в топ отбори с добри инвестиции и топ играчи. Това не означава, че треньорите в Чемпиъншип или не във водещите отбори от Висшата лига не са отлични специалисти".

"Тотнъм на Почетино и ПСЖ на Почетино са съвсем различни отбори. Други играчи, друга схема на игра – мисля, че е променил много и ще ни бъде по-трудно отколкото срещу Тотнъм. Очакваме съвсем различен мач от този с Евертън през уикенда", добави още 50-годишният наставник на Сити.

В лагера на ПСЖ има една доста приятна новина и тя е свързана с бившия защитник на Реал Мадрид - Серхио Рамос!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички