Саутхемптън отне трите точки от Тотнъм в страхотен мач


Саутхемптън отне трите точки от Тотнъм в страхотен мач
Снимка: Gulliver/GettyImages

1466 0

Отборът на Саутхемптън не допусна поражение в мач от 20-ия кръг, след като направи равенство – 1:1, срещу Тотнъм Хотспър на своя „Сейнт Мерис“. Джеймс Уърд-Праус даде превес на домакините с блестящо попадение в 25-ата минута, а пет преди края на първата част Мохамед Салису бе изгонен с червен картон заради нарушение в наказателното поле срещу Хюн-мин Сон, а дузпата бе реализирана от Хари Кейн.

Гостите от Лондон наложиха натиск през цялото второ полувреме, което се очакваше в следствие на числения им превес, а две попадения на „шпорите“ бяха отменени правилно поради нарушаване на футболните правила.

Въпреки това, Тотнъм не демонстрира категорично превъзходството си, след като опасностите пред вратата на Фрейзър Форстър не бяха прекалено много и „светците“ запазиха точката си. Едва в добавеното време на срещата на три пъти лондончани имаха четири шанса за втори гол, които бяха с голяма вероятност за гол, но топката така и не влетя във вратата на Форстър.

Иначе, Антонио Конте вече официално е в историята на Тотнъм, след като стана първият мениджър на отбора, който не записва загуба в първите си седем мача от Премиър лийг.

Точката направи така, че Саутхемптън вече има 21 в своя актив и заема 13-ата позиция, докато Тотнъм се свлече една позиция назад и вече е шести с 30 точки, а с една повече е Уест Хем, който спечели убедително двубоя си с Уотфорд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички