Тотнъм възкръсна пред очите на "светците" за сладко отмъщение във ФА Къп


Тотнъм възкръсна пред очите на "светците" за сладко отмъщение във ФА Къп
Снимка: Getty Images/Guliver

1719 0

Отборът на Тотнъм успя да победи Саутхемтън с резултат 3:2 в мач-преиграване от четвъртия кръг на ФА Къп. "Шпорите" губиха в резултата до 78-ата минута в Лондон, но успяха да "възкръснат" и да обърнат "светците", за да се класират напред в турнира. Обратът бе символично отмъщение, след като в първата среща Саутхемптън успя да си уреди преиграване с късен гол в 87-ата минута.

Двубоят започна кошмарно за гостите, които си отбелязаха автогол още в 12-ата минута. Джак Стивънс прати топката в собствената си врата. В 34-ата минута Шейн Лонг успя да изравни резултата, след като направи добавка при отбит удар от Юго Лорис. 

През втората част Саутхемптън пръв успя да нанесе удар, след като в 72-рата минута намиращият се в страховита форма Дани Ингс изведе "светците" напред. Шест минути по-късно хората на Жозе Моуриньо се пробудиха и успяха да изравнят благодарение на Лукас Моура. В 87-ата минута Тотнъм успя да направи пълен обрат след гол на Хюн Мин Сон от дузпа.

Така Тотнъм се класира за петия кръг на ФА Къп, където ще се изправи срещу Норич. Следващият мач на "белите" е срещу Астън Вила във Висшата лига, докато Саутхемптън ще се изправи срещу Бърнли.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички