Хари Кейн и Хюн Мин Сон разбиха Саутхемптън, Тотнъм най-сетне с убедително представяне


Хари Кейн и Хюн Мин Сон разбиха Саутхемптън, Тотнъм най-сетне с убедително представяне
Снимка: Getty Images/Guliver

2160 0

Тотнъм най-сетне изигра силен мач през новия сезон, като разгроми с 5:2 Саутхемптън като гост в английската Висша лига. Над всички бяха Хари Кейн и Хюн Мин Сон - първият се отличи с невероятните 4 асистенции и 1 гол, докато неговият съотборник - с 4 попадения. За първи път се случва един играч да даде 4 асистенции към свой съотборник в един двубой.

Така Жозе Моуриньо най-сетне ще има повод да се усмихне, след като "шпорите" вече загубиха от Евертън в Англия, а след това се представиха слабо срещу българския Локомотив (Пловдив) и едвам победиха след пълен обрат с 2:1 и 2-ма играчи повече на терена.

Домакините в днешния мач поведоха в 32-рата минута чрез Дани Ингс и никой не очакваше подобно смазващо развитие впоследствие. Нападателят овладя превъзходно подаване на Кайл Уокър-Питърс и от малък ъгъл успя да се разпише.

След това Сон и Кейн взеха нещата в свои ръце. Едно и също изпълнение, познато до болка в този мач, изпълнено 4 пъти (съответно в 45+2', 47', 64', 73'). "Светците" атакуваха, губеха топката, а контраатаките се оказваха убийствени. И всеки един от тези пъти Кейн осъществяваше страхотно подаване, а Сон завършваше с хирургическа точност без да оставя шансове на стража на домакините при която и да е ситуация.

Самият Кейн също успя да се разпише в 82-рата минута. Тогава Ерик Ламела получи отляво и успя да се открие позиция за изстрел. Той обаче бе спасен от МакКарти, който отклони топката в страничния стълб. Тя обаче моментално се озова в краката на Кейн, който нямаше как да пропусне на опразнената врата.

В 90-ата минута Саутхемптън съумя да направи поражението си малко по-достойно, след като Ингс реализира второто си попадение в двубоя. Той материализира получената дузпа за своя тим след игра с ръка на защитник на Тотнъм в наказателното поле.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички