Санчес разпиля и Стоук, Арсенал се залепи за топ 4


Санчес разпиля и Стоук, Арсенал се залепи за топ 4

1246 0

Арсенал се върна на пътя на победата в Премиършип, след като безпроблемно днес надигра с 3:0 Стоук Сити в мач от 21-и кръг на шампионата.

Денят беше на Алексис Санчес, който асистира на Косчелни в 6', а след това сам вкара в 33' и 49', въпреки че вторият му гол може да бъде записан и на името на Асмир Бегович.

Това беше 3-и двубой през сезона, в който Алексис вкарва 2 или повече гола, а той гарнира добрата си игра и с асистенция. Той вече има 12 гола в шампионата. Бившият ас на Барселона има и 6 асистенции.

Благодарение на победата си  Арсенал вече е 5-и с 36 точки, колкото има и Саутхямптън. С точка повече е Манчестър Юнайтед, но двата тима играят по-късно днес един срещу друг.

Възпитаниците на Арсен Венгер излязоха крайно мобилизирани след загубата в миналия кръг от Саутхямптън, а в първите 4 минути Бегович се намеси решаващо при удари на Санчес и Росицки. Босненският национал обаче капитулира само 6 минути след началото на двубоя.

Тогава Санчес разигра от корнер с Косчелни и изчака защитникът да се присъедини към съотборниците си в наказателното поле. Той центрира прецизно, а френският бранител се извиси и с глава откри резултата.

„Топчиите” продължиха да задушават своя съперник в собствената му половина, а след пропуски на Жиру настъпи 33’, в която Алексис отново блесна. След комбинация с Росицки отляво, той нахлу в наказателното поле, размина безпроблемно Шоукрос и с плътен удар разстреля Бегович за 2:0.

До края на полувремето Арсенал пропусна още няколко удобни възможности, а 4 минути след почивката всичко в мача беше ясно. Алексис стреля от пряк свободен удар, топката мина между играчите в стената, а Бегович успя да избие в гредата, но след това сам довкара топката във вратата си – 3:0 и категоричен аванс за „артилеристите”.

Темпото в следващите минути спадна, като Арсенал продължи да пропуска, а в 67’ Санти Касорла можеше да направи 4:0, но неговият удар срещна гредата. Малко по-късно в игра се появи Месут Йозил, който се завърна в игра след повече от 3 месеца отсъствие заради контузия в коляното.

До края на двубоя Тио Уокът изпусна чисто положение, с което можеше да донесе една от най-убедителните победи на своя тим през сезона – 3:0 краен резултат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички