Ливърпул разби Съндърланд, но вкара само един


Ливърпул разби Съндърланд, но вкара само един

1324 0

Ливърпул продължава своето стабилизиране, след като днес отборът записа 7-и пореден двубой (във всички турнири) без загуба и надделя над Съндърланд с 1:0 на "Стейдиъм ъв лайт".

Единственото попадение беше дело на Лазар Маркович в 9', с което сърбинът донесе ценните три точки на своя тим, който се опитва да застигне отборите от топ 4.

Благодарение на сърбина Ливърпул поведе в резултата за 13-и път през настоящия сезон, а до момента има само 8 победи в този двубой.

Стивън Джерард пък записа своеобразен антирекорд, след като беше заменен още на полувремето за пръв път от 2001 година насам.

В същото време Ливърпул стабилизира изявите си навън и вече има 4 поредни победи извън "Анфийлд", отново във всички турнири.

В момента воденият от Брендън Роджърс тим заема 8-о място с актив от 32 точки - на 4 от заветната 4-а позиция.

Ливърпул беше далеч по-активният отбор, а след няколко добри положения и неотсъдена дузпа в полза на мърсисайдци дузпа, резултатът беше открит.

В 9' Маркович и Джерард разиграха добре, а капитанът пусна за Борини в удобна позиция. Срещу италианеца беше извършено нарушение, но топката се озова в сърбина, който мина с късмет покрай Аанхолт и отбеляза - 0:1.

Дори след гола "черните котки" не се организираха в нападение, а можеха да губят и с поне два-три гола разлика до почивката. Удари на Маркович и Хендерсън срещнаха гредите, а Пантелимон на два пъти спря Джерард от това да отбележи.

Най-добрата възможност пък беше за Фабио Борини, който към края на полувремето беше изведен сам срещу вратаря, преодоля го, но от малък ъгъл прати топката в аут - 0:1 до почивката.

Нещата за Съндърланд се оказаха още по-лоши, след като в 49' прекрасен пробив на Джан завърши с нарушение на Бридкът - втори жълт картон и съответно червен за играча на домакините.

Това беше добре дошло за Ливърпул, като играчите на Роджърс пропуснаха редица отлични положения и така и не успяха да отбележат втори гол. Единственото положение за "черните котки" дойде малко след червения картон, когато Адам Джонсън разтресе гредата - 0:1 и победа за Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички