Челси отново еднолично на върха след колеблив мач срещу Нюкасъл


Челси отново еднолично на върха след колеблив мач срещу Нюкасъл

1597 0

Челси се върна на победния път и днес удари с 2:0 отбора, който спря серията без загуба на тима в края на миналата година - Нюкасъл.

Домакините поведоха в резултата в 43', когато Оскар успя да материализира добро центриране на Бранислав Иванович.

Това беше едва вторият удар на Челси в мача, както и първият точен. За сравнение, "свраките" имаха 9 удара, 5 в очертанията и една греда.

През втората част Коста се разписа за крайното 2:0 в 59', възползвайки се от добър пас на Оскар, който затвърди впечатлението, че се намира в добра форма.

Освен от победата "сините" трябва да са доволни и от равенството 1:1 на Манчестър Сити срещу Евертън, след което Челси се озова еднолично на върха в класирането. Лондончани са с 49 точки срещу 47 за възпитаниците на Мануел Пелегрини.

Моуриньо направи няколко изненадващи промени срещу отбора, срещу когото загуби първия  си мач за сезона само преди няколко седмици. След фиаксото с Тотнъм Куртоа седна на пейката за сметка на Чех, а Кейхил беше сменен от Курт Зума, който за пръв път почна в титулярния състав.

Първото полувреме не беше особено добро за лондончани, които действаха твърде припряно и позволиха много положения пред Чех, който трябваше да показва голямата си класа на няколко пъти. Освен това и Сисоко тресна гредата зад него, а „свраките” бяха напът да изненадат лидера и в двубоя на „Стамфорд Бридж”.

Това обаче не стана, а в 44’ с едно от малкото си добри положения „сините” откриха. Азар разигра на късо от корнер с Иванович, който центрира остро към далечната греда, където гостите бяха оставили непокрит Оскар – удар и 1:0.

През втората част „сините” заиграха по-добре, видимо успокоени след гола на Оскар, и победата беше подпечатана в 59’. Оскар се озова на отлична стрелкова позиция, но реши да комбинира с Коща, който останал очи в очи с вратаря успя да реализира – 2:0.

До края на двубоя лондончани пропуснаха да направят резултата класически, като Коста се отчете с два пропуска. Гостите пък се примириха със загубата и не оказаха особена съпротива в заключителните минути на двубоя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички