Джо Харт едновременно спаси и закопа Сити срещу Евертън


Джо Харт едновременно спаси и закопа Сити срещу Евертън
Снимка: Getty Images/Guliver

1403 0

Шампионът на Премиършип Манчестър Сити разочарова феновете си, само седмица след като успя да се изравни на върха в класирането с Челси.

Възпитаниците на Мануел Пелегрини не успяха да стигнат до победа при гостуването си на Евертън и регистрираха равенство 1:1 срещу колебливия тим на Роберто Мартинес.

След равностоен двубой и доста положения пред двете врати резултатът беше открит от Фернандиньо, който в 74' преодоля Хауърд и вкара във втори пореден двубой за своите.

Радостта обаче не траеше дълго, след като 4 минути по-късно Стивън Нейсмит наказа единствената грешка на Джо Харт и изравни резултата. Преди това английският национал беше спасил страхотни положения на "карамелите", а ако не бяха неговите намеси, то Сити можеше и да загуби срещата.

За гола на Нейсмит пък асистенция направи Лейтън Бейнс, който с 45 завършващи подавания се превърна в най-добър по този показател сред защитниците в историята на английския футбол.

Евертън обаче продължава да има сериозни проблеми със защитата, като вече в 11 поредни двубоя отборът е допускал гол във вратата си. Освен това тимът има допуснати 34 попадения, което е само с 5 по-малко в сравнение с целия минал сезон.

"Гражданите", които си върнаха Серхио Агуеро за днешния двубой след продължителна контузия, получена именно срещу Евертън, пък не съумяха да материализират своите положения, а в двубоя отправиха само един точен удар.

Така Челси вече е едноличен лидер с 49 точки срещу 2 по-малко за Сити. "Карамелите" пък се намират на 12-о място с 22 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички