Само Анри пред Салах! Ливърпул с нов обрат - временно се качи на върха във Висшата лига (ВИДЕО)


Само Анри пред Салах! Ливърпул с нов обрат - временно се качи на върха във Висшата лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6471 0

Ливърпул записа четвърта поредна победа в английската Висша лига. Мърсисайдци отново минаха през обрат, за да спечелят с 3:1 като гост на Уулвърхемптън. С успеха поне временно се качиха на лидерската позиция с 13 точки.

Резултатът бе открит още в седмата минута от домакините след много слаба игра в отбрана от мърсисайдци, опасен пробив от Педро Нето и гол на Хий-Чан Кван. През първата част "вълците" играха по-добре и имаха шанс да поведат с по-голяма разлика.

Това не се случи и Ливърпул ги наказа пред втората част. Тогава футболистите на Юрген Клоп излязоха преобразени и заслужено стигнаха до пълния обрат. Мохамед Салах се отличи с две асистенции съответно към Диого Жота и Андрю Робъртсън (в 55' и в 85'). Египтянинът подаде и за трети гол след изстрел на Харви Елиът, но попадението бе вписано като автогол, тъй като ударът на младока първоначално щеше да излезе в аут.

С първата си асистенция пък Мохамед Салах вече е замесен директно в 200 гола (139 попадения и 61 асистенции) от общо 223 мача за Ливърпул във Висшата лига. Само Тиери Анри е достигнал тези показатели в по-малко мачове за един клуб в шампионата (за 206 мача с Арсенал).

В следващия кръг мърсисайдци имат ново коварно изпитание - на "Анфийлд" приемат намиращия се във форма Уест Хям (24.09). Уулвърхемптън пък има отличен шанс за точки, след като гостува на новака и дебютант Лутън (23.09).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

"Вълците" започнаха много агресивно пред своите привърженици. Стигна се до пробив в наказателното поле на мърсисайдци още в първите секунди, но все пак не се стигна до по-сериозна опасност. Уулвс пресираше дълбоко своя съперник - чак до наказателното му поле. Ливърпул отговаряше със същата типична преса. Още в 4-тата минута пък МакАлистър направи грешка и Уулвс организира контраатака, която бе спряна преди дъгата на наказателното поле със задържане от халфа. Така се стигна и до първия жълт картон.

7' - 1:0! Педро Нето се отличи с пробив в наказателното поле и мина през няколко противникови футболисти, като бе допуснат много лесно да нахлуе. След това последва успоредно подаване на голлинията, където бе намерен Хий-Чан Кван, който се разписа от нетолкова голям ъгъл. Алисон почти спаси, но все пак топката премина голлинията.

Натискът на домакините продължи, а първата по-добра възможност за гостите дойде в 12-ата минута. Тогава Салах подаде добре отдясно и намери Жота в наказателното поле, но той стреля много неточно.

В следващите минути гостите се посъвзеха и започнаха да атакуват доста повече. "Вълците" обаче контраатакуваха изключително опасно. В 34-тата минута домакините бяха много близо до нова попадение.

Тогава опасността отново дойде от фланга. Педро Нето се справи с много техника срещу Джо Гомес и центрира перфектно в наказателното поле. Там намери свой съотборник, който непокрит от чудесна позиция не успя да осъществи добър контакт с топката от непосредствена дистанция. Огромен пропуск!

В първата минута от добавеното време към първата част вратарят Са увисна и се стигна до най-добрия шанс за гол пред гостите. Последва удар от Салах, който бе ключово спасен. След това дойде и силен удар от Собослай, но там Са се намеси по брилянтен начин с крак и голът бе предотвратен.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

55' - 1:1! Гостите търсеха изравнителния гол от самия старт и той дойде бързо. Жота изведе Салах в наказателното поле, а той подаде към Гакпо, който протегна крак и прати топката в опразнената врата от непосредствена дистанция.

Постепенно Ливърпул започна да контролира срещата и да играе с топката много по-често. 20-ина минути преди края на редовното време Нунес бе изведен в наказателното поле, но Са излезе и скъси дистанцията, а нападателят опита удар с бърза реакция, но той бе спасен.

85' - 1:2! Пълният обрат заслужено стана факт. Робъртсън подаде на Салах и продължи движението си в наказателното поле, за да се осъществи двойното подаване. Впоследствие с едно докосване шотландецът прати топката в мрежата.

90+1' - 1:3! Салах се отчете с трета асистенция. Той предостави топката на Елиът, който стреля около границата на наказателното поле. След лек рикошет ударът попадна в страничния стълб и влезе в мрежата. *Голът може да бъде и автогол в официалната статистика, тъй като ударът му сякаш излизаше в аут. При това положение асистенцията на Салах може да отпадне.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Срещата ще се състои на "Молиню Стейдиъм", като бе поверена за ръководене на един от топ арбитрите в страната - Майкъл Оливър.

Ходж ще пропусне срещата за домакините поради травма. Тиаго също е с контузия, а Ван Дайк е наказан. Александър-Арнолд и Конате бяха до последно под въпрос заради травми.

Преди старта на кръга Ливърпул е трети с 10 точки, а Уулвърхемптън е 15-и с 3 пункта. Мърсисайдци са спечелили само половината от последните четири мача в това съперничество. През миналата кампания допускат поражение с 0:3 от този съперник във Висшата лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички