Лампард надхитри Моуриньо, а Челси тотално надигра Тотнъм и запази четвъртото място


Лампард надхитри Моуриньо, а Челси тотално надигра Тотнъм и запази четвъртото място
Снимка: Getty Images/Gulliver

4390 0

Челси надигра и победи като гост Тотнъм с 0:2 в двубой от 18-ия кръг на английската Висша лига. И двете попадения за "сините" отбеляза Уилиан, който изигра много силен двубой. "Шпорите" от своя страна завършиха двубоя само с един точен удар, а заради червен картон на Мин Сон изиграха последните 30 минути с човек по-малко.

За първи път мениджърът на "шпорите" Жозе Моуриньо се сблъска с бившия си тим от тази позиция и то срещу неслучаен колега - бившия си възпитаник в състава на лондончани Франк Лампард. Освен това Моуриньо за първи път в своята кариера губи у дома срещу бивш свой отбор.

Срещата започна доста спокойно, като "сините" бе по-активният отбор на терена. Така, при първото по-опасно положение Челси успя да открие резултата. В 12' Вилиан финтира Орие, освободи си пространство за изстрел и с красив удар прати топката във вратата. И след попадението ситуацията на терена не се промени.

Интересните ситуации продължиха да са кът в двубоя, като следващата такава дойде чак в 28'. Тогава Лукас Моура отдясно подаде към Муса Сисоко, който бързо пусна успореден пас за Хари Кейн. Той стреля от много изгодна позиция, но безкрайно неточно. Малко след това отново Моура изведе Хари Кейн, който хубаво подаде на другия фланг за Сон. И неговият удар обаче не бе добър и прелетя високо над вратата.

В края на полувремето имаше известно напрежение като Деле Али и Матео Ковачич имаха пререкания в средата на терена. Секунди след това Маркос Алонсо бе изведен зад гърба на защитата на Тотнъм, но Гасанига атакува първи топката. Стражът обаче не успя да играе с нея и повали испанския краен бранител. След намесата на ВАР реферът посочи бялата точка, а Вилиан вкара втория си гол в двубоя.

И второто полувреме не започна никак добре за домакините. 10 минути след подновяването на играта се стигна до трети гол във вратата им, но той правилно не бе зачетен заради засада на Тами Ейбрахам. 5 минути след това Хюн Мин Сон направи истинска глупост, заради която бе изгонен. Сон падна и вдигна краката си към хълбока на Рюдигер, а германският бранител се възползва от това и се свлече. След намесата на ВАР реферът изгони звездата на "шпорите".

Малко след това играта бе прекратена за кратко, като първоначално се видя, че причината е хвърлено кенче по Арисабалага. След това обаче повторенията показаха, че Рюдигер се оплаква от расистки обиди, което доведе до разговори на съдията с двамата мениджъри. Въпреки че останаха с човек по-малко, Тотнъм опита да стигне до попадение, но без "сините" се справяха с всяка по-опасна ситуация.

В 86' ВАР за пореден път се намеси, за да прегледа фаул на Зума, който обаче бе извън наказателното поле. Зад топката застана Ериксен, чието центриране обаче не доведе до нищо опасно. В ответната атака Челси можеше да стигне и до трети гол, но Канте не се реши да стреля. В 8-минутното продължение не се стигна до сериозни опасности, като Челси просто доиграваше двубоя. 

ПРЕДИ ДВУБОЯ

С идването на Моуриньо Тотнъм е във възход - тимът постигна 4 победи в 5 мача, а единственото поражение бе срещу другия бивш тим на португалеца в Англия - Манчестър Юнайтед. "Шпорите" се намират на 3 точки от зона "Шампионска лига".

Челси обаче има проблеми и дори може да се каже, че е в криза. "Сините" записаха 4 загуби в 5-те си последни мача. През миналия сезон двата тима се сблъскаха четири пъти - два пъти в Купата на Лигата и два пъти в първенството. В първия турнир напред продължи Челси, а във Висшата лига тимовете си размениха по една победа.

СЪСТАВИ

Тотнъм: Газанига, Вертонген, Алдервейрелд, Санчес, Орие, Дайър, Сисоко, Моура, Али, Сон, Кейн

Челси: Аризабалага, Зума, Рюдигер, Томори, Алонсо, Азпиликуета, Канте, Ковачич, Маунт, Вилиан, Ейбрахам

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички