Роналдо влезе от пейката и донесе ценен обрат на Манчестър Юнайтед (ВИДЕО)


Роналдо влезе от пейката и донесе ценен обрат на Манчестър Юнайтед (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5741 0

Отборът на Манчестър Юнайтед обърна Евертън и го победи с 1:2 като гост в среща от 10-ия кръг на Висшата лига. Кристиано Роналдо се превърна в герой за "червените дяволи", след като се появи като резерва и реализира втория гол за своя тим, който е под номер 700 в кариерата му.

Двубоят на "Гудисън парк" започна по най-добрия начин за домакините, които още в петата минута се възползваха от грешка на Каземиро, за да открият в своя полза чрез Алекс Иуоби. Радостта на "карамелите" обаче продължи само десет минути, тъй като Антони успя да изравни.

В 29-ата минута Юнайтед даде свидна жертва, след като Антони Марсиал напусна принудително терена заради контузия. Това даде шанс на резервата Роналдо за изява, който се отблагодари на Ерик тен Хаг с гол точно преди почивката, възползвайки се от брилянтна асистенция на Каземиро.

Втората част протече под контрола на Юнайтед, който вкара и трети гол чрез Маркъс Рашфорд, но нападателят игра с ръка при попадението и ВАР отмени гола. В заключителните минути Евертън упражни финален натиск, който обаче не донесе желания резултат.

По един играч от двата тима ще изтърпи един мач наказание заради натрупани картони - Антъни Гордън от Евертън (срещу Тотнъм) и Скот Мактомини от Манчестър Юнайтед (срещу Нюкасъл). В подреждането Юнайтед е пети с 15 пункта - на точка зад четвъртия Челси, а Евертън е 12-и с 10 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Проливен дъжд, студено време и силен вятър посрещнаха футболистите на Манчестър Юнайтед на "Гудисън парк". Неприятните вести за "дяволите" обаче продължиха и в първите минути на двубоя, след като още в петата минута изостанаха в резултата. Каземиро сбърка фатално в средата на терена, а това позволи на Евертън да организира опасна атака, завършила с прекрасен удар на Алекс Иуоби от границата на пеналтерията - 1:0!

Video edited on Kapwing

 

Само 10 минути по-късно Манчестър Юнайтед стигна до изравнителен гол, а попадението дойде отново след грешка в средата на терена. Този път Идриса Гей сбърка фатално, като не видя атакуващия го в гръб Бруно Фернандеш, който подхвана бърза контраатака. Топката стигна до Антони Марсиал, който изведе Антони на стрелкова позиция в наказателното поле, а новото попълнение на Юнайтед нямаше проблеми да вкара - 1:1!

Video edited on Kapwing

В 29-ата минута Антони Марсиал се контузи и трябваше да бъде принудително заменен, като на негово място влезе Кристиано Роналдо. Няколко минути по-късно именно Роналдо участва в атака на "дяволите", завършила с гол във вратата на Евертън, но попадението бе отменено поради засада. В 42' Маркъс Рашфорд даде перфектно цетриране за включилия си в наказателното поле Каземиро, който нанесе удар с глава от непосредствена близост до вратата, но не уцели очертанията - голям пропуск.

Само две минути след пропуска си Каземиро се реваншира както за него, така и за грешката при гола на Евертън. Бившият полузащитник на Реал Мадрид отне топката в средата на терена и даде фантастичен извеждащ пас за Кристиано Роналдо. Португалецът излезе сам срещу вратаря на Евертън и с хладнокръвен удар в близкия ъгъл успя да обърне мача в полза на "дяволите" - 1:2!

Video edited on Kapwing

В 91-ата минута Евертън пропиля страхотен шанс да изравни резултата. След центриране от корнер Джеймс Гарнър се извиси над всички в наказателното поле и нанесе удар към вратата на Давид де Хеа, който обаче премина на сантиметри от гредата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Евертън: Пикфорд, Миколенко, Тарковски, Коуди, Коулман, Иуоби, Гей, Онана, Гордън, Грей, Мопе

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Шоу, Мартинес, Линдельоф, Далот, Ериксен, Каземиро, Бруно Фернандеш, Антони, Рашфорд, Марсиал

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна в по-спокойно темпо, като Манчестър Юнайтед опитваше да контролира играта и да организира атаките си постепенно. Евертън постепенно започна да се изнервя, което доведе и но няколко жълти картона за играчи на Франк Лампард, включително за Антъни Гордън, който ще трябва да изтърпи наказание срещу Тотнъм заради натрупани картони.

15-на минути преди края на мача Лампард вкара в игра Доминик Калвърт-Люин в търсене на изравнителен гол. В 81' пък Маркъс Рашфорд се измъкна като на магия през двама бранители на Евертън, а накрая преодоля и Джордан Пикфорд, за да вкара. Голът обаче бе отменен от ВАР заради игра с ръка на Рашфорд.

Video edited on Kapwing

ПРЕДИ МАЧА

Момчетата на Ерик тен Хаг имат сериозен дълг към многомилионните си фенове, след разгрома от Манчестър Сити през изминалия кръг с 6:3. Въпреки победата в Лига Европа над Омония Никозия, "червените дяволи" не успяха да докажат, че са преодолели шока, който им наложиха "гражданите".

От друга страна, Евертън може да излезе със самочувствие в срещата, тъй като "карамелите" са в серия от 7 мача без загуба в Англия, а и победиха Юнайтед с 1:0 в последната среща между двата тима отново на "Гудисън Парк".

Гостите имат много кадрови проблеми в състава, като Магуайър, Уан-Бисака, Дони ван де Беек и Грийнууд със сигурност няма да могат да вземат участие. За Евертън срещата със сигурност пропускат Годфри, Таунзенд и Патерсън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички